Ξεκινώντας από μια φυσική κίνηση, την επαφή του ποδιού με το έδαφος, πυροδοτείται μια διαδικασία που ακυρώνει τις αισθήσεις όπως τις βιώνουμε ως άνθρωποι ή, μάλλον, τις μεταθέτει μέσα από ένα υποθετικό ταξίδι διαδοχικών εαυτών με έναν κοινό παρονομαστή: η μορφή αφορά σε απαραίτητα στοιχεία της καθημερινότητας, επιτεύγματα της ανθρώπινης διάνοιας και πράξης, προϊόντα με αξία χρηστική και σημασία πέραν της ενσυνείδητης επαφής μας με αυτά.

Αυτή η σπειροειδής μετάπλαση του ίδιου του υλικού μας ενέχει μια επιστροφή με ζητούμενο τη διαύγεια. Ή θα μπορούσε να είναι πολλοί άνθρωποι που ψάχνουν ταυτόχρονα να ταιριάξουν.

Εισαγωγή: Μάνος Στεφανίδης / Επίμετρο: Σίσσυ Παπαθανασίου
Εξώφυλλο: Φωτογραφία του Γιάννη Κατσαρή

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Ναταλία Κατσού γεννήθηκε στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει Νομική, Υποκριτική και Θέατρο, έχει ολοκληρώσει το Master of Fine Arts στη Σκηνοθεσία Θεάτρου στο East 15 Acting School University of Essex ως υπότροφος «Μινωτή» του Μ.Ι.Ε.Τ. Είναι υποψήφια διδάκτωρ του τμήματος Θεατρικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στον τομέα της Φιλοσοφίας και Θεωρίας του Θεάτρου και του Δράματος υπό την επίβλεψη του καθηγητή Γ. Πεφάνη. Ζει κι εργάζεται ως σκηνοθέτης κι εκπαιδευτικός Θεατρικών Σπουδών στο Λονδίνο, όπου και διευθύνει την ομάδα Operaview. Έχει εκδώσει τα θεατρικά έργα Σπαράγγια με φτερά (εκδόσεις Βακχικόν 2014 -δίγλωσση έκδοση) και Βυθός (εκδόσεις Βακχικόν 2016).


Διαβάστε επίσης:

Οι Έλληνες Συγγραφείς του Φεστιβάλ «Αναλόγιο 2017»