Υποψηφιότητα της Βουλγαρίας για τα Ξενόγλωσσα Όσκαρ 2020. Δραπετεύοντας από τη ζωή της πόλης. Μία ταινία φόρος-τιμής στον Νανούκ του Βορρά. Η ηρεμία της είναι μαγική. 24 Βραβεία & 10 Υποψηφιότητες σε Φεστιβάλ

Σύνοψη

Στα χιονισμένα χωράφια του Βορρά, ο Nanook και η Sedna ζουν σύμφωνα με τις παραδόσεις των προγόνων τους. Μόνοι στην έρημο, μοιάζουν με τους τελευταίους ανθρώπους στη Γη. Ο παραδοσιακός τρόπος ζωής του Nanook και της Sedna αρχίζει να αλλάζει – αργά, αλλά αναπόφευκτα. Το κυνήγι γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο, τα ζώα γύρω τους πεθαίνουν από ανεξήγητους θανάτους και ο πάγος λιώνει νωρίτερα από κάθε χρόνο. Ο Τσένα, που τους επισκέπτεται τακτικά, είναι η μόνη σύνδεση τους με τον έξω κόσμο και με την κόρη τους Άγκα, που έχει εγκαταλείψει τη παγωμένη τούνδρα πριν από πολύ καιρό λόγω οικογενειακής διαμάχης. Όταν η υγεία της Sedna επιδεινώνεται, η Nanook αποφασίζει να εκπληρώσει την επιθυμία της. Ξεκινάει μακρύ ταξίδι για να βρει την Ága.

Υπάρχει μια ισορροπία απομόνωσης και έκτασης στην ταινία «Aga» που δεν μπορεί να υποτιμηθεί, μια αίσθηση της συνολικής ύπαρξης που μετράται ενάντια στην εύθραυστη φύση των μεμονωμένων ζωών. Το αποτέλεσμα είναι τόσο θαυμάσιο και παγωμένο. Εκεί λάμπει το ζοφερό φως τόσο για την ασήμαντη σημασία του ανθρώπου όσο και για την τελική κατάρρευσή του, αλλά βρίσκει επίσης τη λεπτή ομορφιά στην αφοσίωση, την επιμονή και το συναίσθημα, ανεξάρτητα από το πόσο τεταμένες μπορεί να είναι οι σχέσεις των ανθρώπων. Όλοι αγωνιζόμαστε στην έρημο. Πιάσε ό, τι μπορείς και κράτα το.

Συντελεστές

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Milko Lazarov
ΣΕΝΑΡΙΟ: Simeon Ventsislavov (screenplay), Milko Lazarov (screenplay)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Kaloyan Bozhilov
ΜΟΝΤΑΖ: Veselka Kiryakova
ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Mikhail Aprosimov, Feodosia Ivanova, Sergei Egorov