Ο M.Night Shyamalan, γνωστός από τις ταινίες “Η έκτη αίσθηση” και “Σκοτεινό χωριό”, επιστρέφει με την ταινία επιστημονικής φαντασίας με τίτλο “After Earth”, στην οποία πρωταγωνιστούν ο Will Smithκαι ο γιος του Jaden Smith.

 

Η ταινία, θα προβάλλεται στις αίθουσες από την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013, σε διανομή από τη Feelgood.

 

Ο κίνδυνος είναι πραγματικός. Ο φόβος είναι επιλογή.

Η πλοκή μας ταξιδεύει στο 2066, όπου τίποτα δεν είναι όπως το γνωρίζουμε σήμερα, καθώς η Γη είναι αφιλόξενη και εχθρική και οι άνθρωποι έχουν φύγει μακριά. Οι εικόνες της Γης, χάρη στη χρήση πρωτοποριακής ψηφιακής τεχνολογίας, αιχμαλωτίζουν με πρωτόγνωρο τρόπο την υφή και τα χρώματα της φύσης. Από την άλλη, το στοιχείο του φόβου ως παιχνίδι του μυαλού -που είναι από τα αγαπημένα υλικά της φιλμογραφίας του Shyamalan– παίζει και σε αυτή την ταινία καταλυτικό ρόλο. Μέσα σε αυτό το φουτουριστικό και αλληγορικό κλίμα, ο γνωστός σκηνοθέτης καταφέρνει να χτίσει μια βαθιά ανθρώπινη ιστορία ενηλικίωσης και αυτογνωσίας.

 

Σύνοψη:

Μετά τη συντριβή του διαστημόπλοιου τους, ο Cypher (Will Smith) και ο έφηβος γιος του Kitai (Jaden Smith) βρίσκονται παγιδευμένοι στον πλανήτη Γη, τον οποίο η ανθρωπότητα έχει εγκαταλείψει εδώ και 1000 έτη εξαιτίας κατακλυσμών. Ο Cypher έχει τραυματιστεί σοβαρά και ο γιος του πρέπει να εξερευνήσει τον αφιλόξενο πλανήτη Γη προς αναζήτηση βοήθειας. Αχαρτογράφητες περιοχές, εξελιγμένα άγνωστα είδη που κυριαρχούν στον πλανήτη και ένα ανεξέλεγκτο εξωγήινο πλάσμα είναι μερικά από τα εμπόδια που θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει ο Kitai. Παράλληλα, πατέρας και γιος πρέπει να βρουν τον τρόπο να συνεργαστούν και να εμπιστευτούν ο ένας τον άλλο για να καταφέρουν να επιστρέψουν ασφαλείς.

Διάρκεια: 99’