Οι Afrodyssey Orchestraσας προσκαλούν στο Faustγια ένα μουσικό ταξίδι- περιπέτεια που φτάνει στην Αφρική και στην Οδύσσεια…27 Φεβρουαρίου και 11 Μαρτίου 2014, μην τους χάσετε!


Οι Afrodyssey Orchestra, το όνομά τους ήδη προϊδεάζει σχετικά με το στυλ και το ύφος της μουσικής τους, ξεκίνησαν τις εμφανίσεις τους το Μάρτιο του 2013 με το νέο πρωτότυπο ήχο τους στο χώρο της χορευτικής μουσικής στην Αθήνα.


Η μουσική τους είναι επηρεασμένη από τις παραδοσιακές χορευτικές μουσικές των κρουστών της Δυτικής Αφρικής, τη Jazz, τη Funk, την Ψυχεδέλεια και την ελληνική μουσική παράδοση. 


Μουσικοί από διαφορετικούς χώρους ο καθένας και διαφορετικές μουσικές επηρροές, βρέθηκαν έπειτα από μια σύντομη σειρά γεγονότων να μοιράζονται κοινή αισθητική, κέφι, ενθουσιασμό και μουσική δημιουργία, που συνεπαίρνει ακόμα και τα πιο δύσκολα ακροατήρια!


Η πλειονότητα των κομματιών τους είναι δικές τους συνθέσεις εντάσσοντας στον ήχο τους όργανα που είναι εντελώς άγνωστα για το ευρύ κοινό, όπως το Kamelen Ngoni που είναι ένα είδος Αφρικάνικης Άρπας, και το Balafon που είναι ο Αφρικάνος πρόγονος της Marimba και του VIbraphone, αλλά έχουν στο ρεπερτόριό τους και κάποιες πρωτότυπες διασκευές γνωστών κομματιών της Afro μουσικής αλλά και από τη Μ. Ασία.


Το περασμένο καλοκαίρι ολοκλήρωσαν με μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό την πρώτη τους καλοκαιρινή περιοδεία στα νησιά των Κυκλάδων και πλέον επιστρέφουν δυναμικά στις μουσικές σκηνές της Αθήνας, και άλλων πόλεων της Ελλάδας, με τις εμφανίσεις τους να είναι το συνώνυμο του χορού και της διασκέδασης.


Αυτήν την εποχή ετοιμάζουν το πρώτο τους CD με δικές τους συνθέσεις, καθώς και οπτικοακουστικό υλικό εν όψει της συναυλίας τους στο Βερολίνο το Φεβρουάριο του 2014, στα πλαίσια της εικαστικής έκθεσης του Michail Pirgelis στην γκαλερί Spruth Magers.

Afrodyssey Orchestra:


Παναγιώτης Ράπτης
– σαξόφωνο
Βασίλης Παπασταμόπουλος – μπάσο
Κώστας Αρβανίτης – κιθάρα
Βασίλης Οικονομίδης – κρουστά, balafon, σαξόφωνο
Λέανδρος Φράτνικ – τύμπανα 
Narayan Protin: κρουστά, djembe, congas, Kamelen Ngoni

Guest: Θοδωρής Ρέλλος, σαξόφωνο