«Η θάλασσα είναι κομμάτι μου, η έμπνευση μου.. και ο άνθρωπος μέρος της.

Κλείνω τα μάτια και ακούω τον παφλασμό των κυμάτων, τα χαρούμενα ξεφωνητά των παιδιών που παίζουν στο νερό. Βλέπω τους κολυμβητές, τις βουτιές, το βυθό.

Έντονες γραφές, κίνηση, εξπρεσιονιστική διάθεση και το χρώμα, αυτό το μπλε, είναι αυτά που μεταφέρουν αυτή την ενέργεια στον θεατή, προκαλώντας τον να το βιώσει και αυτός ενώ παρατηρεί το έργο».

Με αυτά τα λόγια, μιλάει για τη νέα της ατομική έκθεση ζωγραφικής η εικαστικός Αφροδίτη Σεζένια την οποία θα παρουσιάσει στο χώρο τέχνης Αδαμαντία.

Η Ίρις Κρητικού, επιμελήτρια της έκθεσης, χαρακτηριστικά σημειώνει:

Στην νέα ατομική έκθεση της Αφροδίτης Σεζένια το φως υπάρχει παντού, διάχυτο, αληθινό, μπλε χρώμα που χαϊδεύει τον καμβά της και τον πλημμυρίζει θάλασσα. Εμμένοντας στην αναγνωρίσιμη, έντονη χειρονομιακή γραφή που χαρακτηρίζει το έργο της, καταλαμβάνοντας την επαναφορά της θερινής μνήμης με διάθεση εξπρεσιονιστική και ζωηρό, σαρκώδη χρωστήρα, ενσαρκώνοντας και μεταγλωττίζοντας επιδέξια την κίνηση σε χρώμα και φως, η Αφροδίτη Σεζένια απολαμβάνει εγκάρσια το θαλασσινό μπλε, μεταφέροντας στο θεατή την ψυχική ενέργεια, τη συναισθηματική διάθεση και τον εσωτερικό πυρήνα των έργων, προκαλώντας τον να μοιραστεί το ίδιο ολιστικό ευφορικό βίωμα που κινητοποιεί και την ίδια.

Πρόκειται για μια εντελώς νέα δουλειά της ζωγράφου, λιτή και ουσιαστική, συνδεδεμένη οργανικά με τα όσα έως τώρα την απασχολούσαν, μα αποτελώντας ώριμη, γοητευτική και δυναμική εμβάθυνση και εξέλιξή τους.