Το όνειρο που είχε από παιδί ο Χρόνης Αηδονίδης παίρνει μορφή μέσα από αυτό το διπλό cd, που περιέχει επιλογές από βυζαντινά εκκλησιαστικά μέλη, κυρίως από αυτά που ψάλλονται την Μεγάλη Εβδομάδα, αλλά και άλλα μέλη, όπως και έναν πολύ γνωστό λαϊκό θρήνο της Μεγάλης Παρασκευής.

Μαζί με τον μεγάλο Χρόνη Αηδονίδη και η μαθήτρια και συνεργάτιδά του πλέον Νεκταρία Καραντζή, την οποία συνοδεύει ο πρωτοψάλτης, καθηγητής βυζαντινής μουσικής, φιλόλογος και θεολόγος, Δημήτρης Βερύκιος.

Ο μεγάλος αυτός εκπρόσωπος του Δημοτικού μας τραγουδιού αναφέρει για τη δισκογραφική αυτή δουλειά: Ευχαριστώ τον θεό που με αξίωσε, για μια ακόμη φορά, να ηχογραφήσω βυζαντινούς εκκλησιαστικούς ύμνους, ένα όνειρο που είχα από μικρό παιδί, από τότε που μάθαινα βυζαντινή μουσική κοντά στον ιερέα πατέρα μου. Το δημοτικό τραγούδι βέβαια, που υπηρέτησα όλα αυτά τα εξήντα και πλέον χρόνια, δεν είναι παρά η δίδυμη αδελφή της βυζαντινής μουσικής. Ως δίδυμες αδελφές, αυτές οι δύο τέχνες έχουν σίγουρα πολλές ομοιότητες αλλά και κάποιες διαφορές. Η ουσία όμως είναι ότι είναι παιδιά της ίδιας μάνας: της ελληνικής μουσικής μας.