Το Δημοτικό θέατρο Πειραιά συνεχίζει την διαδικτυακή δράση Αφηγήσεις με τα λογοτεχνικά ταξίδια ελλήνων συγγραφέων ως podcasts μέσα από την ιστοσελίδα του dithepi.gr και παράλληλη ραδιοφωνική μετάδοση από το Kανάλι 1- Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά στους 90.4, με τον Πλούτο του Αριστοφάνη σε μια θεατρική διασκευή για ανήλικους θεατές από τους Βασίλη Πανόπουλο – εκπαιδευτικό και μουσικό και τη Ζοζεφίνα Τζονάκα – εκπαιδευτικό. Ο Πλούτος του Αριστοφάνη κυκλοφορεί σε μουσική Βασίλη Πανόπουλου από τις εκδόσεις Αρμός.

Η διαδικτυακή και ραδιοφωνική δράση του ΔΘΠ συνεχίζεται με ένα δεύτερο κύκλο λογοτεχνικών συναντήσεων και τη συμμετοχή συγγραφέων διαφορετικού ύφους και γραφής .

Στόχος το ταξίδι με λέξεις και αισθήματα . Οι συγγραφείς που ανταποκρίθηκαν θετικά σε αυτή την πρωτοβουλία διαβάζουν οι ίδιοι τα κείμενα τους και επιλέγουν τις μουσικές που τα συνοδεύουν.

Οι Κυριακάτικες ραδιοφωνικές συναντήσεις – αφηγήσεις , έχουν διάρκεια περίπου 30 λεπτά έκαστη κι αποτελούν μια δράση που φέρνει την εντελώς προσωπική σφραγίδα του κάθε συγγραφέα.

Ακολουθείστε τους σε αυτό το Κυριακάτικο απογευματινό ραντεβού!

Αφηγήσεις – πρόγραμμα

Ακολουθούν οι συγγραφείς:

Νίκος Παναγιωτόπουλος «Ανήσυχα άκρα» – διαβάζει
το διήγημα «Κινητόν εντός κινητού» εκδόσεις Μεταίχμιο – 18/4
Διονύσης Μαρίνος Όπως και ναρθει αυτό το βράδυ εκδόσεις Μελάνι – 25/4
Θεοδόσης Μίχος Η Αλκμήνη και οι άλλοι εκδόσεις KEYBOOKS – 9/5
Ηρώ Σκάρου Η ζωή όπως είναι εκδόσεις Κέδρος – 16/5
Χρήστος Χωμενίδης Ο βασιλιάς της εκδόσεις Πατάκη – 30/5

Και

Ανήμερα το Πάσχα Κυριακή 2 Μαΐου ο Δημήτρης Καταλειφός διαβάζει ερωτικά του Καβάφη

Η διαδικτυακή και νέα ραδιοφωνική και δράση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά «Αφηγήσεις » πραγματοποιείται σε συνεργασία με του εκδοτικούς οίκους και το Δημοτικό Ραδιόφωνο Πειραιά «Κανάλι Ένα 90.4 κάθε Κυριακή έως 30 Μαΐου στις 18.00.