Η Πινακοθήκη-Γλυπτοθήκη της art-idea παρουσιάζει στο Κέντρο Τέχνης Καστέλας το σφιέρωμα με τίτλο Η Τρίτη Γυναίκα, για την Ελληνομεξικάνα εικαστικό Melina Moisidelis.    

Στο πλαίσιο του θεσμού των Αφιερωμάτων, δύο αίθουσες της Πινακοθήκης-Γλυπτοθήκης αφιερώνονται για μια εβδομάδα σε έναν δημιουργό, ενώ οι επισκέπτες της έχουν την δυνατότητα να περιηγηθούν στον υπόλοιπο χώρο όπου εκτίθενται έργα τέχνης , ζωγραφική, γλυπτική – κατασκευές, δημιουργίες διεθνώς αναγνωρισμένων αλλά και νεώτερων καλλιτεχνών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Επιμέλεια: Νικολένα Καλαϊτζάκη, ιστορικός τέχνης

Η ιστορικός τέχνης αναφέρει τα σχετικά: «Εμπνευσμένη από το ομώνυμο έργο του διάσημου Γάλλου φιλοσόφου-στοχαστή και κοινωνιολόγου της εποχής μας, Gilles Lipovetsky, Η Τρίτη Γυναίκα (La Troisieme Femme) το οποίο πραγματεύεται την θέση και τον ρόλο της γυναίκας στο συγχρονικό πεδίο της μεταμοντέρνας κοινωνίας – της ισότητας των φύλων, της γυναικείας απελευθέρωσης, -του υπερκαταναλωτισμού, της πολλαπλότητας και πολυπλοκότητας του βιομηχανικού πολιτισμού, η Ελληνομεξικάνα εικαστικός, Melina Moisidelis, προσεγγίζει το συναισθηματικό αντίκτυπο των καθορισμένων και επιβαλλόμενων κοινωνικών προτύπων στον γυναικείο ψυχισμό και αποτυπώνει εικαστικά έγκλειστες γυναικείες μορφές – σύμβολα θηλυκότητας – βυθισμένες σε ημισφαιρικά, διαφανή πλεξιγκλάς μέσα στο “κυκλικό” του κόσμου.

Σύγχρονες γυναίκες – που μέσα στην πολλαπλότητα των ρόλων που η ίδια η κοινωνία τους έχει επιβάλλει – αναζητούν την ταυτότητα τους. Γυναίκες τοποθετημένες στο κέντρο – διεκδικούν – μέσα από το κενό, την απομόνωση, το ασφυκτικό της μοναξιάς και της ευθύνης των ρόλων – τον επαναπροσδιορισμό τους. Άλλες είναι έτοιμες να δραπετεύσουν κι άλλοτε άλλες κοιτάζουν “κατάματα’’ την δική τους φυγή  – σπάζοντας μια για πάντα τις αλυσίδες της  “ευτυχίας του παράδοξου»».