Γνωρίζετε τους αδερφούς Heymann; Αν όχι, ήρθε η ώρα να σας τους συστήσουμε! Επικεφαλείς μιας από τις πιο γνωστές εταιρίες παραγωγής ντοκιμαντέρ στην Ευρώπη, το δυναμικό δίδυμο αποτελείται από το σκηνοθέτη Tomer Heymann και το μικρότερο αδερφό του, τον σκηνοθέτη και παραγωγό Barak Heymann, που απολαμβάνουν πλέον ευρείας αναγνώρισης στην πατρίδα τους, το Ισραήλ, και όχι μόνο. Οι δυο τους έχουν κάνει συνολικά 30 περίπου ταινίες, κερδίζοντας βραβεία και οργώνοντας τα φεστιβάλ, ενώ διδάσκουν κινηματογράφο σε πανεπιστημιακό επίπεδο, παραδίδοντας εργαστήρια ντοκιμαντέρ σε όλο τον κόσμο.


Το Exile Room έχει την τιμή να φιλοξενήσει τον Tomer Heymann, που θα διδάξει ένα διήμερο εργαστήριο με θέμα τη μεθοδολογία και τις σκηνοθετικές ιδιαιτερότητες του έργου τους. Το αφιέρωμα θα συνοδεύεται από τέσσερις προβολές, μην χάσετε λοιπόν την ευκαιρία να γνωρίσετε τον κόσμο τους, τόσο στην οθόνη όσο και από κοντά! 


Το αφιέρωμα οργανώνεται με την ευγενική υποστήριξη της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Αθήνα


I SHOT MY LOVE (2010) 

Πέμπτη 14/5 στις 20:00 @ Exile Room

Σκηνοθεσία: Tomer Heymann/ Χώρα: Ισραήλ, Γερμανία / Διάρκεια: 56’

70 χρόνια από τότε που ο παππούς του δραπέτευσε από τη ναζιστική Γερμανία με προορισμό την Παλαιστίνη, ο Ισραηλινός ντοκιμαντερίστας Tomer Heymann επιστρέφει στη χώρα των προγόνων του για να παρουσιάσει την τελευταία του ταινία στο Φεστιβάλ Βερολίνου. Κατά τη διάρκεια της διαμονής του, γνωρίζει έναν άντρα που θα του αλλάξει τη ζωή και η 48ωρη ερωτική τους περιπέτεια εξελίσσεται σε μία ουσιαστική σχέση. Όταν o Γερμανός χορευτής φίλος του αποφασίζει να μετακομίσει στο Τελ Αβίβ, θα πρέπει να αντιμετωπίσει όχι μόνο τη συμβίωση με έναν καινούργιο σύντροφο, αλλά και να ενταχθεί στην περίπλοκη πραγματικότητα του Ισραήλ, κάτι που οι γερμανικές του καταβολές κάνουν ακόμα πιο δύσκολο. Το “I Shot my Love” αφηγείται μια ιστορία αγάπης, ενώ ταυτόχρονα καταγράφει τη σχέση του ζευγαριού με τη βαθιά παραδοσιακή μητέρα του Tomer. 

Δείτε το τρέιλερ εδώ

Στα ΕΒΡΑΪΚΑ, τα ΑΓΓΛΙΚΑ και τα ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ με Αγγλικούς υπότιτλους * ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ


crown

THE QUEEN HAS NO CROWN/ Heymann family photo


THE QUEEN HAS NO CROWN (2011)  

Πέμπτη 14/5 στις 22:00 @ Exile Room

Σκηνοθεσία: Tomer Heymann/ Χώρα: Ισραήλ/ Διάρκεια: 52’

Ο καημός της οικογένειας, η απώλεια και η αίσθηση του ξεριζωμού. Το “The Queen has no Crown” ακολουθεί τις ζωές πέντε αδερφών και της μητέρας τους κατά τη διάρκεια μιας δεκαετίας. Τρεις από τους γιούς της αφήνουν πίσω τους το Ισραήλ σε αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής στην Αμερική. Κάνοντας τα όνειρά τους πραγματικότητα όμως, καταστρέφουν εκείνα της διαζευγημένης μητέρας τους, που μένει μόνη της στο Ισραήλ με τους δύο εργένηδες γιους της: ο ένας στρέιτ αλλά εργένης και ο άλλος, ο Tomer, γκέι. Ψηλαφώντας τον πόνο της ξενιτιάς και τις χαρές της οικογενειακής ζωής, το έργο καταγράφει τις δύσκολες αποφάσεις που αναγκάζεται να πάρουν και τη διατάραξη των μεταξύ τους δεσμών, εξαιτίας των προσωπικών τους επιλογών.

Δείτε το τρέιλερ εδώ

Στα ΕΒΡΑΪΚΑ και τα ΑΓΓΛΙΚΑ με Αγγλικούς υπότιτλους * ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ


BRIDGE OVER THE WADI (2005) 

Πέμπτη 21/5 στις 20:00 @ Exile Room

Σκηνοθεσία: Barak Heymann, Tomer Heymann/ Χώρα: Ισραήλ/ Διάρκεια: 55’

Το 2004, Άραβες και Ισραηλινοί γονείς πήραν την πρωτοβουλία να ιδρύσουν ένα δίγλωσσο δημοτικο σχολείο στην κοιλάδα Wadi του Ισραήλ. Παρόλο που ο σκοπός ήταν ευγενής, οι δυσκολίες που έπρεπε να ξεπεράσουν ήταν πολλές. Το σχολείο, που βρίσκεται στο Αραβικό κομμάτι της κοιλάδας, φιλοξενεί 50 Εβραίους και 50 Άραβες μαθητές, τους οποίους η ταινία παρακολουθεί – μαζί με τους γονείς και τους δασκάλους τους – καθώς προσπαθούν να συνυρπάξουν ειρηνικά κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους. Οι δάσκαλοι τονίζουν διαρκώς την ανάγκη για αμοιβαίο σεβασμό, αλλά μερικοί γονείς ενοχλούνται όταν ζητείται από τα παιδιά τους να συμμετάσχουν σε θρησκευτικές εκδηλώσεις άλλων θρησκειών. Στο τέλος όμως καταφέρνουν να μετατρέψουν το σχολείο σε θεσμό, όσο απρόβλεπτο κι αν είναι το μέλλον του!

Δείτε το τρέιλερ εδώ

Στα ΕΒΡΑΪΚΑ και τα ΑΓΓΛΙΚΑ με Αγγλικούς υπότιτλους * ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ


IT KINDA SCARES ME


IT KINDA SCARES ME (2001) 

Πέμπτη 21/5 στις 22:00 @ Exile Room

Σκηνοθεσία: Tomer Heymann/ Χώρα: Ισραήλ/ Διάρκεια: 57’

Αυτό το σκληρό και ακατέργαστο ισραηλινό ντοκιμαντέρ εστιάζει στον Tomer, ένα σκηνοθέτη που δουλεύει με μια ομάδα νέων εγκληματιων σε μια μικρή πόλη κοντά στο Τελ Αβίβ για το ανέβασμα ενός θεατρικού. Η παραγωγή περνά από πολλές δοκιμασίες, ειδικά όταν ο πρώτος σεναριογράφος αναχωρεί ξαφνικά για τον Καναδά. Σε μια αναπάντεχη στιγμή, ο Tomer ανακοινώνει στην ομάδα οτι είναι γκέι. Για τα στρέιτ αγόρια του γκρουπ, η αποκάλυψη είναι μεγάλο σοκ; η περίοδος της προσαρμογής τους στα νέα δεδομένα ενσωματώνεται στο θεατρικό αλλά και στην ταινία, που είναι τόσο έντονη και ατίθαση όσο και οι έφηβοι πρωταγωνιστές της. 

Δείτε το τρέιλερ εδώ

Στα ΕΒΡΑΪΚΑ με Αγγλικούς υπότιτλους * ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

Μη χάσετε το δωρεάν εργαστήριο με τον Tomer Heymann στις 16 και 17/5! 

Ακολουθήστε το Culturenow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία νέα για την Τέχνη και τον Πολιτισμό στο Culturenow.gr