Η Ελληνοαμερικανική Ένωση, οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και το περιοδικό ΔΙΑΒΑΖΩ με αφορμή την έκδοση «Αρχάριοι» σας προσκαλούν

σε μια βραδιά αφιερωμένη στο έργο του μεγάλου διηγηματογράφου ΡΕΪΜΟΝΤ ΚΑΡΒΕΡ την Τρίτη, 8 Μαρτίου 2011, στις 8 το βράδυ, στο θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι).

Οι συγγραφείς
Κώστας Ακρίβος, Θανάσης Βαλτινός, Τάσος Γουδέλης και Χρήστος Οικονόμου

θα μιλήσουν για το έργο του και την επιρροή του στην ελληνική και παγκόσμια πεζογραφία.

Συντονίζει ο διευθυντής του περ. ΔΙΑΒΑΖΩ Γιάννης Ν. Μπασκόζος.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΕΪΜΟΝΤ ΚΑΡΒΕΡ

Ο Ρέιμοντ Κάρβερ γεννήθηκε το 1938 στο Όρεγκον των ΗΠΑ. Διηγηματογράφος και ποιητής, δημοσίευσε το πρώτο του διήγημα το 1961. Επί χρόνια εργάστηκε ως καθηγητής δημιουργικής γραφής σε διάφορα πανεπιστήμια. Το 1983 γνώρισε την καταξίωση, όταν του απονεμήθηκε το βραβείο Μίλντρεντ και Χάρολντ Στράους από την Αμερικανική Ακαδημία Τεχνών και Γραμμάτων, το οποίο του επέτρεψε να αφοσιωθεί απερίσπαστος στο γράψιμο. Πέθανε τον Αύγουστο του 1988. Η εφημερίδα Sunday Times τον χαρακτήρισε τον αμερικανό Τσέχωφ.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ η συλλογή διηγημάτων του Αρχάριοι, ενώ πρόκειται επίσης να κυκλοφορήσουν οι συλλογές διηγημάτων του Λοιπόν, θα πάψεις, σε παρακαλώ; (Απρίλιος 2011) και Ο καθεδρικός ναός (φθινόπωρο 2011), όλες σε μετάφραση Γιάννη Τζώρτζη.