Οι μουσικές και τα τραγούδια του κορυφαίου Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη ερμηνευμένα από τις ξεχωριστές φωνές της Αφεντούλας Ραζέλη, της Φωτεινής Βελεσιώτου και του Δημήτρη Πάντου θα πλημμυρίσουν το μαγευτικό χώρο του Δημοτικού Σχολείου της Αγ. Μαρίνας στη Λέρο, την Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014, με σκηνικό την πανσέληνο του Αυγούστου, στα πλαίσια του «Φεστιβάλ 3 Φεγγαριών».

Ένα αφιέρωμα στον κόσμο του μεγάλου δημιουργού, που θα μας δώσει τη δυνατότητα να έρθουμε κοντά στις μεγαλύτερες προσωπικότητες του πνεύματος, που σφράγισαν τον πολιτισμό της Ελλάδας και συνεργάστηκαν με τον Μίκη Θεοδωράκη, όπως ο Ρίτσος, ο Ελύτης, ο Σεφέρης, ο Αναγνωστάκης, ο Γκάτσος και πολλοί άλλοι.

Μαζί με τη Φωτεινή Βελεσιώτου, την Αφεντούλα Ραζέλη και τον Δημήτρη Πάντο, ο οποίος θα παίζει και κιθάρα, θα βρίσκεται μια μεγάλη ορχήστρα  σπουδαίων μουσικών: ο Μανώλης Πάππος (μπουζούκι – τραγούδι), ο Αρίστος Βαμβακούσης (μπουζούκι), ο Τάσος Αθανασιάς (ακορντεόν), ο Δημήτρης Γάσιας (βιολί), ο Βασίλης Κορακάκης (μπουζούκι), ο Μαρίνος Γαλατσινός (φλάουτο – κλαρινέτο), ο Μιχάλης Ορφανίδης (τύμπανα), ο Στέλιος Φραγκούς (πλήκτρα) και ο Τάκης Φραγκούς (κοντραμπάσο). Από τη Λέρο θα συμμετέχουν οι Αντώνης Νταλλαρής, Γιάννης Καλογερόπουλος και Τάσος Νταλλαρής. Στην επιμέλεια ήχου ο Θανάσης Γκίκας.  Κατά τη διάρκεια της συναυλίας θα προβάλλεται ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον οπτικό υλικό, με σημαντικές στιγμές της πορείας του εν ζωή θρύλου Μίκη Θεοδωράκη.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Τάκης Φραγκούς

Οργάνωση «Φεστιβάλ τριών φεγγαριών»

Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Ν. Αιγαίου