Η παράσταση – αφιέρωμα του Γιάννη Μπέζου στον Γιώργο Ζαμπέτα, με τίτλο, Θα τραγουδήσω για σένα, μετά την επιτυχημένη της πορεία

στο θέατρο Κιβωτός, ξεκινά από τις 10 Ιουνίου περιοδεία μεταφέροντας και σε άλλους τόπους το κέφι και το γνήσιο λαϊκό στοιχείο των τραγουδιών του Γιώργου Ζαμπέτα.

Με video, αφήγηση και βέβαια τα τραγούδια του σπουδαίου μουσικού που συνήθως μας μεταμορφώνουν σε μια μεγάλη χορωδία και μας αναγκάζουν να θυμόμαστε αυτά που μας ενώνουν και όχι τις δήθεν ιδιαιτερότητες που μας χωρίζουν.

Ένα αφιέρωμα που επιθυμεί να αποφορτίσει από τη μιζέρια και το αίσθημα κατωτερότητας και ηττοπάθειας του καιρού μας. Μια γιορτή! Ένα πρόγραμμα με περισσότερα από 25 τραγούδια για το Ζαμπέτα και αφηγηματικά μέρη από το βιβλίο της Ιωάννας Κλειάσιου Και η βρόχα έπιπτε…στρέιτ θρου. Γιώργος Ζαμπέτας. Βίος και Πολιτεία από τις εκδόσεις Ντέφι.

Λέει ο Γιάννης Μπέζος: Το να ανατρέχουμε στα παιδικά μας χρόνια είναι πολλές φορές οδυνηρό, αλλά άλλες τόσες είναι και μαγικό. Όχι γιατί παλιά ήταν καλύτερα, αλλά γιατί εμείς ήμασταν νέοι και δεν παίρναμε τον εαυτό μας πολύ στα σοβαρά.

Για ένα λαϊκό άνθρωπο σαν κι εμένα, η παρουσία του Ζαμπέτα ήταν ένας μουσικός κόσμος και ένα παιχνίδι ζωής ταυτόχρονα. Τώρα πια μου λείπει. Και επειδή είμαι σχεδόν βέβαιος ότι στους περισσότερους συμβαίνει το ίδιο αλλά δεν το ομολογούν, αποφάσισα να ζωντανέψω- λίγο πιο οργανωμένα- τη φοβερή αυτή μορφή του μεταπολεμικού τραγουδιού, όχι τόσο για να ξαναθυμηθούμε, αλλά για να χαστουκίσουμε τη σοβαροφάνεια που μας ταλαιπωρεί τα τελευταία ευρωπαϊκά μας χρόνια.

Ο Γιώργος Ζαμπέτας ήταν αναμφισβήτητα σπουδαίος μουσικός. Μα περισσότερο ήταν γενναίος. Δε φοβόταν την ταπεινή καταγωγή του, ούτε τον τρόπο που μιλούσε, ούτε την έλλειψη πνευματικότητας και βέβαια υπερασπιζόταν το δικό του πηγαίο συναίσθημα. Δηλαδή ήταν γνήσια λαϊκός.

Θα γίνουμε, λοιπόν, μια μεγάλη χορωδία για να επαναφέρουμε στη μνήμη και στην καρδιά μας ό,τι μας ενώνει και να ξεχάσουμε ό, τι μας απομακρύνει από τις ευαισθησίες μας.
Άααλααα!

Τραγούδι-Παρουσίαση: Γιάννης Μπέζος

Συμμετέχει επταμελής λαϊκή ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του Αντρέα Ζαφειρόπουλου

Παίζουν οι μουσικοί: Αντώνης Ανέστης, Γιώργος Κοκκινάρης, Δημήτρης Κούστας, Γιώργος Μπαράκος, Γιώργος Ρούλος και Χάρης Γιαννόπουλος
Πρόγραμμα Περιοδείας

Ιούνιος

10 Θεσσαλονίκη – Θέατρο Γης (Νταμάρι): 21.30
11 Βόλος – Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Μελίνα: 21.30
14 Πάτρα – Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας – Ρωμαΐκό Ωδείο: 21.30
21 Πετρούπολη – Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας: 21.30
24 Παπάγου – Κηποθέατρο Παπάγου, 21.00
 
 
Σεπτέμβριος
 
10 Βριλήσσια – Θέατρο Αλίκη Βουγιουκλάκη, 21.00

 
Σημείωση: Στο πρόγραμμα της περιοδείας θα προστεθούν και άλλες πόλεις, για τις οποίες θα ενημερωθείτε σύντομα.