Η Εθνική Λυρική Σκηνή συνεχίζει και φέτος τον επιτυχημένο κύκλο εκδηλώσεων Απογεύματα στο φουαγέ, δίνοντας τη δυνατότητα στο κοινό της να παρακολουθήσει συναυλίες υψηλού επιπέδου.

Αυτή την Κυριακή 30 Νοεμβρίου, με αφορμή τη συμπλήρωση τριάντα χρόνων από το θάνατο του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη Γιάννη Κωνσταντινίδη, παρουσιάζονται συνθέσεις τόσο από το σοβαρό του έργο (ενορχηστρώσεις δημοτικών τραγουδιών, αποσπάσματα από έργα για πιάνο), όσο και από το ελαφρύ του ρεπερτόριο. Στην εκδήλωση θα προηγηθούν συνθέσεις του εμβληματικού Γάλλου ιμπρεσιονιστή Μωρίς Ραβέλ, εμπνευσμένες από την Ανατολή, αλλά και την ελληνική παραδοσιακή μουσική.    

Ο Γιάννης Κωνσταντινίδης (1903-1984) έγινε εξαιρετικά δημοφιλής μέσα από τη διττή του καλλιτεχνική ταυτότητα. Ως Γιάννης Κωνσταντινίδης και εμπνευσμένος από την ελληνική παραδοσιακή μουσική έγραψε συμφωνικά έργα, κομμάτια για πιάνο, μουσική δωματίου. Ως «Κώστας Γιαννίδης» συνέθεσε οπερέτες, επιθεωρήσεις καθώς και κάποια από τα πιο δημοφιλή ελαφρά τραγούδια των μέσων του 20ού αι., πολλά από τα οποία είναι ακόμα και σήμερα ιδιαίτερα αγαπητά (Λίγα λουλούδια αν θέλεις στείλε μου, Λες και ήταν χτες, Πάμε σαν άλλοτε, Πόσο λυπάμαι τα χρόνια που πήγαν χαμένα κ.ά.).  

Συμμετέχουν: Μίνα Πολυχρόνου (υψίφωνος), Κάρολος Ζουγανέλης (πιάνο).

Η υψίφωνος Μίνα Πολυχρόνου έχει βραβευτεί επανειλημμένα σε διεθνείς διαγωνισμούς και πρωταγωνιστήσει σε πολυάριθμες παραγωγές της ΕΛΣ (Ντον Τζοβάννι, Οι γάμοι του Φίγκαρο, Η απαγωγή από το σεράι, Ένας χορός μεταμφιεσμένων, Μποέμ, Ο Πρωτομάστορας, Ο κουρέας της Σεβίλλης, ΤζάννιΣκίκκι, Τάνχωυζερ, Αριάδνη στη Νάξο, Τραβιάτα, Κάρμεν, Ο μαγικός αυλός). Τραγούδησε κλασικό και σύγχρονο ρεπερτόριο σε ΜΜΑ, Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Όπερα Θεσσαλονίκης, ενώ έχει συνεργαστεί με όλες τις ελληνικές συμφωνικές ορχήστρες υπό τη διεύθυνση κορυφαίων Ελλήνων και ξένων αρχιμουσικών.

Ο πιανίστας Κάρολος Ζουγανέλης έχει βραβευθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου και μουσικής δωματίου σε Ελλάδα, Ιταλία, Γερμανία, Αγγλία και Γαλλία. Έχει δώσει ρεσιτάλ στις μεγαλύτερες αίθουσες της Ευρώπης, έχει κάνει περιοδείες συναυλιών στην Αμερική και έχει παραδώσει σεμινάρια διδασκαλίας σε Αμερικάνικα Πανεπιστήμια. Επίσης, έχει υπάρξει επίσημος πιανίστας του διεθνούς διαγωνισμού τραγουδιού «Operalia» που διοργανώνει ο Πλάθιντο Ντομίνγκο και έχει ηχογραφήσει επανειλημμένα για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο σε Γαλλία και Ελλάδα. Από το 2004 είναι καθηγητής στο Εθνικό Ωδείο Μουσικής του Παρισιού.