Το Ίδρυμα Θεοχαράκη παρουσιάζει στο πλαίσιο του αφιερώματος Η Τέχνη γένους θηλυκού, παρουσιάζει μία μουσική βραδιά για τις Jane Morris και η Maria Stillman Spartali, την Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014.

Οι Jane Morris και η Maria Stillman Spartali ήταν οι μούσες που ενέπνευσαν τους Προραφαηλίτες ζωγράφους. Η ομορφιά τους ήταν τόσο δυνατή που ξεπέρναγε το ταλέντο τους. Οι Προραφαηλίτες πίστευαν ότι η ομορφιά είναι μια μορφή μεγαλοφυΐας και ίσως ανώτερη από τη μεγαλοφυΐα γιατί δεν χρειάζεται να την εξηγήσεις. Η ηθοποιός Μάγδα Μαυρογιάννη θα υποδυθεί την Jane Morris, ενώ η σοπράνο Μάιρα Μηλολιδάκη θα υποδυθεί την Ελληνικής καταγωγής Maria Stillman Spartali.

Η ανδρόγυνη φωνή του κόντρα-τενόρου Νίκου Σπανάτη θα μας μεταφέρει στο πνεύμα και την αισθητική των Προραφαηλιτών ζωγράφων, ενώ η πιανιστική δεξιοτεχνία του Τίτου Γουβέλη θα ενώσει τον διάλογο θεάτρου και μουσικής. Οι προβολές θα ντύσουν εκείνη την εποχή, όπου όλα τα καλλιτεχνικά ρεύματα συνδέονται και επανακαλύπτονται εκ νέου. Θα ερμηνευτούν έργα Strauss, Rameau, Korsakov, Elgar, Purcell κ.ά.
 

Μάγδα Μαυρογιάννη ιδέα – κείμενο – αφήγηση
Μάιρα Μηλολιδάκη σοπράνο
Νίκος Σπανάτης κόντρα-τενόρος
Τίτος Γουβέλης πιάνο