Συμμετέχοντας στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, το Μουσείο Ιστορίας της Ελληνικής Ενδυμασίας, σε συνεργασία με την Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα, διοργανώνει εκδήλωση-αφιέρωμα στο έργο της αρχαιολόγου και ερασιτέχνη φωτογράφου Dorothy Burr Thompson.

Η Dorothy Burr Thompson (1900-2001) υπήρξε γνωστή αρχαιολόγος, ειδικευμένη στη μελέτη της αρχαίας κοροπλαστικής. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της στην Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα ταξίδεψε σε απομακρυσμένα μέρη της Ελλάδας, αγνοώντας τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούσαν αμέσως μετά τη Μικρασιατική καταστροφή. Πραγματοποίησε επίσης πολλές  αρχαιολογικές αποστολές τόσο μόνη της, όσο και μαζί με τον σύζυγό της Homer A. Thompson, αρχαιολόγο και μετέπειτα διευθυντή των ανασκαφών της Αρχαίας Αγοράς.

Η Dorothy Burr Thompson δεν περιόρισε τη φωτογραφική της δραστηριότητα στην αποτύπωση αρχαιοτήτων. Οι φωτογραφίες της αποτελούν εικαστικές μαρτυρίες που καταγράφουν τοπία, πτυχές της αστικής και της αγροτικής ζωής, έθιμα, αλλά και επαγγέλματα της εποχής.

Στην έκθεση που οργανώνει το Λύκειο των Ελληνίδων παρουσιάζεται μέρος του φωτογραφικού αρχείου της, το οποίο δώρισε στην Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών.

Η έκθεση φωτογραφίας θα πλαισιωθεί με ομιλία της Δρ. Ναταλίας Βογκέικωφ – Brogan, Αρχαιολόγου και Αρχειονόμου της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα.