Τον Θεσσαλονικιό ποιητή Ντίνο Χριστιανόπουλο τιμά η νέα τοιχογραφία της Ομάδας Γειτονιάς του Βαρδάρη του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας, σε υπαίθριο πάρκινγκ στη συμβολή των οδών Οδυσσέως και Αφροδίτης, που ολοκληρώθηκε σήμερα.

Στην τοιχογραφία, η μορφή του Ντίνου Χριστιανόπουλου πλαισιώνεται από μια σύνθεση έργων του ζωγράφου Ντίνου Παπασπύρου, στα οποία απεικονίζονται δύο από τους εμβληματικότερους κινηματογράφους της περιοχής, το Σινέ Ίλιον και το Πάνθεον καθώς και ο αγαπημένος συνθέτης του ποιητή, Βασίλης Τσιτσάνης. Η σύνθεση συμπληρώνεται με αναφορές στις γάτες που τόσο αγαπούσε.

Μέρος τόσο του έργου του όσο και της προσωπικής ζωής του ποιητή είναι συνδεδεμένο με την περιοχή του Βαρδάρη. Φυσικά, από μια τέτοια τοιχογραφία δεν θα μπορούσε να λείπει το ποίημα «Βαρδάρι: Ιλίου Πέρσις» ένα από πιο σπαρακτικά ποιήματα του Χριστιανόπουλου εμπνευσμένο από το θρυλικό «Σινέ Ίλιον», σημαντικό «σκηνικό» των νυχτερινών του παθών στο Βαρδάρι.

Την επιλογή και τη σύνθεση των εικόνων έκαναν τα μέλη της Ομάδας Γειτονιάς του Βαρδάρη κατόπιν έρευνας και σε συνεννόηση με τον Ντίνο Παπασπύρου. Την υλοποίησή και την εικαστική επιμέλεια ανέλαβε η καλλιτεχνική ομάδα “Antares”. Μέρος του κόστους του έργου καλύπτεται από τα έσοδα των πωλήσεων του μουσικού Ημερολογίου «Φύσηξε Βαρδάρης 2023».

Η δημιουργία αυτής της τοιχογραφίας θα πλαισιωθεί στις 20/9 με μια εκδήλωση αφιερωμένη στο έργο και τον βίο του Ντίνου Χριστιανόπουλου με εκλεκτούς λογοτέχνες και ποιητές της πόλης, στο τέλος της οποίας θα ακολουθήσει συναυλία από το μουσικό σχήμα «Η παρέα του Τσιτσάνη».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ | Γράφει: Γ.X.
Photo Credit: Η εικόνα ανακτήθηκε από την ιστοσελίδα selfhelp.gr