Ένα πνευματικό μνημόσυνο στον μαλαματένιο ποιητή που με τα ποιήματα και τα τραγούδια του σφράγισε μια ολόκληρη εποχή. Αγαπημένοι του φίλοι μιλούν και τραγουδούν για τα λόγια και τα χρόνια του Μάνου Ελευθερίου.

Θα μιλήσουν:

Σπύρος Αραβανής, δημοσιογράφος
Μιχάλης Κοπιδάκης, ομ. καθ. Κλασικής Φιλολογίας, ΕΚΠΑ
Κώστας Φασουλάς, στιχουργός
Βαγγέλης Χρόνης, ποιητής

Απαγγελίες:

Βασίλης Παλαιολόγος, ηθοποιός
Πέγκυ Τρικαλιώτη, ηθοποιός

Συμμετέχουν: Γιώργος Ανδρέου, Κώστας Θωμαΐδης, Πολυξένη Καράκογλου, Κορίνα Λεγάκη, Γιάννης Μαθές, Νεοκλής Νεοφυτίδης, Γιώργος Νταλάρας, Μίλτος Πασχαλίδης, Ηρώ Σαΐα, Λάκης Χαλκιάς

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Νίκος Θρασυβούλου.

Η εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά στο ianos.gr.

Λίγα λόγια για το Αφιέρωμα

Συμπληρώνονται 82 χρόνια από τη γέννηση του Μάνου Ελευθερίου, του ποιητή και στιχουργού που με τα ποιήματα και τα τραγούδια του σφράγισε μια ολόκληρη εποχή και θα συνεχίζει με το έργο του να συγκινεί τις επόμενες γενιές.

Έλεγε πάντα «το να ελπίζεις δεν είναι ντροπή. Είναι όμως ήττα να μην ελπίζεις» … «ο κόσμος έχει ανάγκη από νικητές».

Με το έργο του μας έμαθε να χτίζουμε το δικό μας κόσμο με καλύτερα υλικά. Μας όπλισε με υπομονή ώσπου να έρθει η στιγμή που το «ποτάμι θα φουσκώσει». Πάντα έλεγε, ότι «όσο πιο δύσκολα περνά κανείς, τόσο δυναμώνει για να μη σκύψει το κεφάλι μέχρι το χώμα». Ο IANOS διοργανώνει ένα πνευματικό μνημόσυνο στον μαλαματένιο ποιητή. Αγαπημένοι του φίλοι μιλούν και τραγουδούν για τα λόγια και τα χρόνια του Μάνου Ελευθερίου.