Ο Robert Frost (1874-1963) είχε μεγάλη απήχηση στο ευρύ κοινό όσο ζούσε αλλά εξακολουθεί να έχει ακόμα και στις μέρες μας. Ιδιαίτερα αγαπητός στην Ελλάδα, ο τιμώμενος ποιητής είχε επισκεφτεί την χώρα πριν από 58 χρόνια –και μόλις 2 χρόνια πριν το θάνατό του- ως προσκεκλημένος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και μίλησε σε εκδήλωση για το έργο του. Το ποιητικό του έργο αποτέλεσε το επίκεντρο και το 1993, σε αφιέρωμα με ομιλία και προβολή ντοκιμαντέρ που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης με αφορμή την συμπλήρωση των 30 χρόνων από τον θάνατό του.

Κατά την διάρκεια της ζωής του Robert Frost, ενώ κάποιοι απολάμβαναν την «προσβάσιμη» ποίησή του, άλλοι τον θεωρούσαν ποιητικά «συντηρητικό», επειδή έγραφε με μέτρο και ομοιοκαταληξία, αλλά και λόγω των «αγροτικών» ή ορισμένων κάπως ηθικοπλαστικών θεμάτων του. Ωστόσο, τον θαύμαζε και ο μοντερνιστής Ezra Pound. Σήμερα, 56 χρόνια μετά τον θάνατό του, διακρίνονται ευκρινέστερα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του έργου του: η μουσικότητα των στίχων του, η ευθύτητα της έκφρασής του, αλλά και ένα σύγχρονο σκοτεινό υπόβαθρο – φόβων, αμφιβολιών, έως και τύψεων – στο αμφιλεγόμενο περιεχόμενο κάποιων ποιημάτων του.

Σε ένα ακόμη αφιέρωμα στον μεγάλο Αμερικανό ποιητή, 15 Έλληνες ποιήτριες και ποιητές έχουν προσκληθεί να διαβάσουν μεταφράσεις που έχουν κάνει σε επιλεγμένα έργα του. Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι: Ορφέας Απέργης, Μαίρη Γιόση, Μυρσίνη Γκανά, Αντωνία Γουναροπούλου, Γιάννης Δούκας, Κατερίνα Ηλιοπούλου, Λένια Ζαφειροπούλου, Λευτέρης Ζαχαριουδάκης, Παναγιώτης Ιωαννίδης, Λένα Καλλέργη, Δήμητρα Κωτούλα, Στέργιος Μήτας, Άρτεμις Μιχαηλίδου, Χριστιάνα Μυγδάλη και Κώστας Πλησιώτης.

Τα πρωτότυπα ποιήματα διαβάζουν ο Στέφανος Μπάσιγκαλ και ο Χρήστος Σακελλαρίδης