Πρωτοπόρος στην ανάπτυξη πολλαπλών μουσικών ρευμάτων όπως Bebop, Cool jazz, Modal jazz, Hard bop, Jazz funk και Fusion, ο Miles Davis υπήρξε ένας από τους πιο επιδραστικούς τζαζίστες. Τόσο ο ίδιος ο Davis όσο και οι συνθέσεις του, αποτελούν αξεπέραστα σύμβολα στην ιστορία του είδους, με καθοριστική επιρροή στην εξέλιξη της μουσικής του εικοστού αιώνα συνολικά.

Στο πλαίσιο της σειράς συναυλιών Jazz στο Μουσείο, ο Κώστας Κωνσταντίνου με το Miles Ahead Quartet πραγματοποιούν ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στις πολύμορφες και αριστουργηματικές συνθέσεις του σπουδαίου τρομπετίστα και μας προσκαλούν σε ένα μουσικό ταξίδι γεμάτο εκρηκτικούς τζαζ ρυθμούς.

Ο Κώστας Κωνσταντίνου σπούδασε κοντραμπάσο και ηλεκτρικό μπάσο, με υποτροφία, στο Berklee College of Music της Βοστόνης και αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση, λαμβάνοντας το βραβείο διακεκριμένου εκτελεστή κοντραμπάσου. Έχει συνεργαστεί με τους σημαντικότερους Έλληνες μουσικούς της τζαζ σκηνής καθώς και μουσικούς από το εξωτερικό, ανάμεσά τους οι Lou Donaldson, Peter Berstein, Montenia, Mario Reyes, Jarmo Savolainen, Andy Sheppard, Ralph Peterson, Antonio Rivas.

Συντελεστές:

Κώστας Κωνσταντίνου, κοντραμπάσο
Ανδρέας Πολυζωγόπουλος, τρομπέτα
Κωστής Χριστοδούλου, πιάνο
Σωτήρης Ντούβας, τύμπανα
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Δημήτρης Τσάκας
Εκτέλεση Παραγωγής: Well art live