Μελοποιημένα ποιήματα του μεγάλου ποιητή, ολόκληρος ο 6ος λόγος από τον Δωδεκάλογο του Γύφτου, (συμπληρώνονται φέτος 120 χρόνια από τότε που τον έγραψε) καθώς και το ποίημα του Άγγελου Σικελιανού «Παλαμάς», συνθέτουν τη δημιουργία του Αλέξανδρου Χάχαλη, που καθίσταται άκρως επίκαιρη – λόγω συγκυρίας – για τον Ελληνισμό και τον Άνθρωπο.

Η προσωπικότητα και το μέχρι σήμερα έργο του συνθέτη Αλέξανδρου Χάχαλη, – ο οποίος γεννήθηκε στην Πάτρα, σπούδασε, έδρασε και διακρίθηκε επί 21 χρόνια στη Νέα Υόρκη, στο χώρο του θεάτρου και της μουσικής, ενώ το έργο του προβάλλεται στην Ευρώπη και στην Ελλάδα ποικιλοτρόπως και με ενθουσιώδη ανταπόκριση από το κοινό, σε συνδυασμό με το έργο του μεγάλου ποιητή Κωστή Παλαμά, το οποίο αποδεικνύεται στην εποχή μας άκρως επίκαιρο, εγγυώνται ένα καλλιτεχνικό γεγονός υψίστης σημασίας.

Πολιτιστικός Σύλλογος Απόλλωνος Ναός

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Απόλλωνος Ναός «είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ως αποστολή έχει την παραγωγή οπτικοακουστικών καλλιτεχνικών έργων, συναυλιών και επιστημονικών συνεδρίων, εστιασμένων στον Διαχρονικό Ελληνικό Πολιτισμό. Τα μέλη και οι φίλοι μας εξαπλώνονται σε όλο τον κόσμο. Το έργο μας είναι εκτενές και σημαντικό. Σας προσκαλούμε να ενισχύσετε το έργο μας με την συμμετοχή σας!

Συντελεστές

Τζένη Δριβάλα – υψίφωνος
Αγάπη Παπαμήτσου – υψίφωνος
Θοδωρής Μπιράκος – βαρύτονος, τρομπέτα
Γαβριήλ Αντωνέλος – βαθύφωνος
Όλγα Παπά – απαγγελία
Κώστας Γιαλίνης – απαγγελία
Κώστας Κατσιφέρης – βιόλα
Νίκος Τουλιάτος – κρουστά
Διώνη Αγγελοπούλου – ηθοποιός
Παραγωγή: Π.Σ. «ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ ΝΑΟΣ»