Η μουσική του Charlie Parker, ο ήχος και ο τρόπος παιξίματος του σαξοφώνου του έφεραν πραγματική επανάσταση στον χώρο της τζαζ. Αυτό ακριβώς το πάθος για την τζαζ του Parker ενώνει τους μουσικούς της σύνθεσης του Dimitris Tsakas Quartet οι οποίοι, θέτοντας στο επίκεντρο τη μουσική κληρονομιά του Parker, συνθέτουν, δημιουργούν και αυτοσχεδιάζουν επί σκηνής.

Στη συναυλία του στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή, εκτός από τις συνθέσεις του εμβληματικού Charlie Parker, το κουαρτέτο θα παρουσιάσει και αυθεντικές τζαζ μελωδίες από τις κυκλοφορίες των μελών του.

Ο Δημήτρης Τσάκας ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην κλασική κιθάρα, παίρνοντας δίπλωμα με άριστα και τιμητική διάκριση. Σπούδασε τζαζ σαξόφωνο με υποτροφία στο Berklee College of Μusic, με καθηγητές τους Andy McGhee, George Garzone και Jerry Bergonzi. Συνεργάζεται με μεγάλες ορχήστρες όπως η ΟΣΜ και τα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ, η Big Band του Δήμου Αθηναίων, η ΚΟΑ κ.ά. Το προσωπικό του τζαζ σχήμα συμμετέχει σε συναυλίες και φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Συντελεστές:

Δημήτρης Τσάκας, σαξόφωνο
Γιώτης Σαμαράς, κιθάρα
Κίμωνας Καρούτζος, κοντραμπάσο
Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης, drums
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Δημήτρης Τσάκας