Στο πλαίσιο του αφιερώματος, θα απολαύσουμε ξανά στη μεγάλη οθόνη τρία από τα ωραιότερα φιλμ της ηθοποιού: το ντεμπούτο της στο εξαιρετικό Καραβάτζιο του Ντέρεκ Τζάρμαν, την αινιγματική παρουσία της στον αισθησιακό Νεαρό Αδάμ του Ντέιβιντ Μακένζι και μια από τις κορυφαίες ερμηνείες της στο Είμαι ο έρωτας του Λούκα Γκουαντανίνο.

Πρόγραμμα προβολών

Κυριακή 26/11
18:30 Είμαι ο έρωτας
21:00 Ο νεαρός Αδάμ

Δευτέρα 27/11
18:30 Καραβάτζιο
21:00 Είμαι ο έρωτας

Τρίτη 28/11
18:30 Ο νεαρός Αδάμ
21:00 Καραβάτζιο

Οι ταινίες

Καραβάτζιο / Caravaggio
(Μεγάλη Βρετανία, 1986)

Η ιστορία του σπουδαίου ζωγράφου του 17ου αιώνα, Καραβάτζιο. Το κινηματογραφικό ντεμπούτο της Τίλντα Σουίντον στον γοητευτικά αλλόκοτο κόσμο του Ντέρεκ Τζάρμαν, αποτελεί ένα από τα ορόσημα στην φιλμογραφία της.

Ο νεαρός Αδάμ / Young Adam
(Μεγάλη Βρετανία, 2003)

Ένας νεαρός συγγραφέας που εργάζεται σε φορτηγίδα θα ανασύρει από το ποτάμι το πτώμα μιας παλιάς του ερωμένης, αλλά επειδή φοβάται ότι θα κατηγορηθεί για φόνο, θα αποκρύψει το γεγονός. Ένα μυστηριώδες, αισθησιακό ερωτικό δράμα με φόντο τη Σκωτία και την υπογραφή του ταλαντούχου Ντέιβιντ Μακένζι.

Είμαι ο έρωτας / Io sono l’amore
(Ιταλία, 2009)

Η Έμα ζει στην Ιταλία με τον σύζυγο και τα τρία παιδιά της. Η ήσυχη, τακτοποιημένη ζωή της θα διαταραχτεί όταν θα γνωρίσει τον Αντόνιο, ένα σεφ και φίλο του γιου της. Ο έρωτας θα ανατρέψει τα πάντα. Η Τίλντα Σουίντον σε μία από τις σπουδαιότερες ερμηνείες της, υπό την καθοδήγηση ενός από τους πλέον ανερχόμενους σύγχρονους σκηνοθέτες.