Η νέα γενιά κορυφαίων Ελλήνων αρχιτεκτόνων αποκαλύπτει τη δική της αφετηρία έμπνευσης και δημιουργίας, παρουσιάζοντας μερικά από τα σημαντικότερα αρχιτεκτονικά έργα παγκοσμίως. Ένας πολύτιμος οδηγός αρχιτεκτονικής – πηγή έμπνευσης του ευρύτερου σχεδιαστικού κλάδου.

Σε συνέχεια της πρώτης έκδοσης, φιλοξενούνται οι παρουσιάσεις περισσοτέρων από 100 καταξιωμένων Ελλήνων Αρχιτεκτόνων κάτω των 45 ετών. Οι παρουσιάσεις αναφέρονται στους σημαντικότερους αρχιτέκτονες παγκοσμίως, όπως, μεταξύ άλλων, του Andrea Palladio, του LeCorbusier, του Eduardo Souto de Moura, του Jean Nouvel, της Zaha Hadid, του Peter Zumthor, του Giuseppe Terragni, της Lina Bo Bardi και του Γιάννη Λιάπη. Τα έργα προέρχονται από την Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία έως το ουτοπικό, από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα, καλύπτοντας ένα ευρύ – και συχνά πρωτότυπο – φάσμα χρήσεων: κτήρια γραφείων, κατοικίες των αρχών του προηγούμενου αιώνα μέχρι και πολύ πρόσφατες, περίπτερα, μουσεία και πολιτιστικοί χώροι, εκκλησίες και ναοί, σχολεία, λουτρά και πάρκα.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που στην χώρα μας λαμβάνει χώρα μια έκδοση με τόσο σημαντικό και πολυδιάστατο διεθνές περιεχόμενο, η παραχώρηση των δικαιωμάτων του οποίου, έχει εξασφαλιστεί μέσω της συνεργασίας των ΔΟΜΩΝ με κορυφαία διεθνή ιδρύματα αρχιτεκτονικής.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα «ΑΦΕΤΗΡΙΕΣ»

Το πρόγραμμα ΑΦΕΤΗΡΙΕΣ εγκαινιάστηκε το 2014 μέσα από μία σειρά Ημερίδων που έλαβαν χώρα, έως και το 2017, στο Μουσείο Μπενάκη. Μέσα από το πρόγραμμα έχουν παρουσιαστεί στο σύνολο 124 έργα από 190 νέους Έλληνες αρχιτέκτονες. Παράλληλα, συμμετείχαν περισσότεροι από 40 ακαδημαϊκοί και επαγγελματίες ως σχολιαστές των παρουσιάσεων. Αξίζει να σημειωθεί πως οι Ημερίδες συγκέντρωσαν συνολικά περισσότερους από 5.000 επισκέπτες.

Το σύνολο των παρουσιάσεων συγκεντρώνεται σε δύο πολυτελείς εκδόσεις. Ο πρώτος τόμος κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2016.

Δείτε τις ομιλίες από τις Ημερίδες εδώ: https://vimeo.com/domesindex
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Τόμο 1 μπορείτε να δείτε εδώ: https://goo.gl/Lhm5gu
Πληροφορίες σχετικά με την Ημερίδα: http://domesindex.com/afetiries/

Τηλεφωνικές παραγγελίες: 2106001303 (ΔΟΜΕΣ)

Συνδρομή:

Η συνδρομή είναι ετήσια και περιλαμβάνει τέσσερα τεύχη, τρεις ειδικές εκδόσεις, πρόσβαση στο ψηφιακό ευρετήριο Ελληνικής Αρχιτεκτονικής ΔΟΜΕΣ INDEX (http://domesindex.com/) και τρία παλαιότερα τεύχη ή μία ειδική έκδοση δωρεάν.

Κόστος: 75€ φοιτητές / 100€ ιδιώτες / 115€ εταιρείες