Ο B.D. Foxmoor και τα υπόλοιπα ενεργά μέλη ανεβαίνουν στη σκηνή του θεάτρου Βράχων για δύο ημέρες για να μας παρουσιάσουν το νέο project Madmoana.

To Madmoana είναι ένα οπτικοακουστικό album με τραγούδια φτιαγμένα εξ’ ολοκλήρου από φυσικούς ήχους. Ήχους κυμάτων, ήχους τρένων, ήχους ξύλινων αντικειμένων, καρπών, ήχους νερού. Επίσης, οι ήχοι είναι συχνά ηχογραφημένοι σε εργοστάσια με μηχανήματα που δουλεύουν, βίδες που στρίβουν και μοχλούς.

Το beat μπορεί να φτιάχνεται από ένα πυγμάχο που βαράει γροθιές στον σάκο του, ή από τα εργαλεία της δουλειάς σε ένα τσαγκάρικο… To μπάσο μπορεί να είναι ήχος από τα σπλάχνα παλιού καραβιού. Οι μελωδίες της κιθάρας και των άλλων φυσικών οργάνων είναι παιγμένες όχι μέσα σε στούντιο, αλλά σε φυσικούς χώρους, δίπλα σε πηγές με τρεχούμενο νερό, μέσα στην ερημιά του δάσους, ανάμεσα στα βράχια μιας σπηλιάς.

Και μάλιστα από μερικούς σπουδαίους session μουσικούς όπως ο Γιάννης Παπατριανταφύλλου (κοντραμπάσο), Σταύρος Λάντσιας (πιάνο, πλήκτρα), Ντέιβιντ Λιντς (πνευστά), Κώστας Αναστασιάδης (ντραμς, κρουστά) και άλλοι. Για την ηχογράφηση χρησιμοποιούνται εξειδικευμένα μηχανήματα και ειδικά μικρόφωνα που πραγματικά ταξιδεύουν τον ακροατή στην στιγμή της ηχογράφησης αλλά και στον ίδιο το φυσικό χώρο.

Όλα αυτά τα «ηχητικά υλικά» τα συνθέτει με τέτοιο τρόπο ο B.D. Foxmoor ώστε να φτιαχτούν τραγούδια τόσο σύγχρονα όσο και αρχέγονα. Ουσιαστικά οι ήχοι δεν περνάνε από καμία διεργασία, αλλά είναι ο τρόπος που συνδυάζονται μεταξύ τους από την αριστοτεχνική τεχνοτροπία του frontman και παραγωγού των Active Member. Στα περισσότερα δε τραγούδια υπάρχει και στίχος γραμμένος από τον ίδιο.
 
Ταυτόχρονα βιντεοσκοπούνται όλες οι ηχογραφήσεις στο φυσικό χώρο με σκοπό να παρουσιαστούν μαζί με τα τραγούδια. Πρόκειται για ένα υλικό που τέρπει τόσο τ’ αυτιά όσο και τα μάτια την ίδια στιγμή, ενώ αποδεικνύει για ακόμα μια φορά ότι τα όμορφα κρύβονται παντού γύρω μας. Φτάνει να έχει κανείς τη φαντασία να τα ανακαλύψει. Κι ευτυχώς ο πολυμήχανος νους του B.D. Foxmoor φαίνεται πως διαθέτει κάμποση.

Μετά την οπτικοακουστική παρουσίαση του πρωτοποριακού αυτού project ο B.D. Foxmoor συνεχίζει το πρόγραμμα της συναυλίας του με ένα ειδικά επιλεγμένο Mix πολλών τραγουδιών από όλη την δισκογραφία του. Δισκογραφία με 17 χρόνια μουσικής πορείας και ποικιλότροπης καλλιτεχνικής δημιουργίας.