Οι Active Member θα παρουσιάσουν τραγούδια από το νέο τους δίσκο \”Στων Βουβών την Εσχατιά\” που κυκλοφορεί κάνοντας κατάληψη

στη σκηνή της \”Βαβυλωνίας\” του \”Μύλου\” για τουλάχιστον τρεις ώρες. Από νωρίς, στις 7μ.μ. στον χώρο του club θα εμφανιστούν διάφορα Low bap group με νέες δισκογραφικές δουλειές και πολύ ενδιαφέρον ήχο. Επίσης, μετά το Live των Active Member, ο B.D.Foxmoor θα παρουσιάσει ένα μεταμεσονύχτιο Dj σετ –  αφιέρωμα στον James Brown και τον Gil Scott Heron (στο club του Μύλου).

Οι Active Member φέτος το καλοκαίρι θα “ξαναβγούν στο δρόμο” με ένα summer tour αφιερωμένο στον επερχόμενο δίσκο τους “Στων Βουβών την Εσχατιά”. O B.D.Foxmoor και η Sadahzinia μετά από αρκετό διάστημα θα εμφανιστούν και πάλι για να παρουσιάσουν ένα τρίωρο πρόγραμμα με κομμάτια απ’ όλη τη δισκογραφία τους, καινούρια και παλαιότερα καθώς και από τα προσωπικά τους project.

Στο summer tour αυτό μαζί με τους Active Member θα εμφανιστούν  στη σκηνή το γκρουπ Χνάρια, με νέο δίσκο. Έχοντας μιξάρει με εντελώς φρέσκια ματιά παλιά κομμάτια των Active Member οι Brak, Onaxis, Dj Moya  θα τα παρουσιάζουν σα σφήνες σε όλη τη διάρκεια του Live μαζί με τους B.D.Foxmoor και Sadahzinia.

Επίσης, ένας από τους καλύτερους drummer της παγκόσμιας μουσικής σκηνής ο Κώστας Αναστασιάδης, σε μοναδικούς αυτοσχεδιασμούς καθώς και με διαλείμματα battle με τον Dj Moya. Ο ίδιος έχει ενεργή συμμετοχή τόσο στην δισκογραφία όσο και στις συναυλίες του γκρουπ τα τελευταία χρόνια…

Ο Jamoan στην κιθάρα (ηλεκτρική και ακουστική) και στα κρουστά θα συνοδεύει το γκρουπ σε όλους τους σταθμούς του tour. Άλλωστε ήταν εκεί από την αρχή σχεδόν πριν δυο δεκαετίες όταν ξεκινούσαν όλα και με τον ήχο του έχει χαρακτηρίσει πολλά κομμάτια των Active Member.

Πάντα οι καιροί φυσάνε κόντρα σε όσους ονειρεύονται τ\’ απλά και τ\’ αυτονόητα και σε όσους τα ζούνε μέσα απ\’ τα τραγούδια και τις ιστορίες τους. Οι Active Member ήταν ανέκαθεν φτιαγμένοι από τη λάσπη και το φως της εποχής τους και πάντα θα αντιστέκονται στο κυρίαρχο ρεύμα. Οι στίχοι τους θα μας ταξιδέψουν κι αυτή τη φορά στα όμορφα λημέρια του μυαλού τους.

ACTIVE MEMBER

Οι Active Member δημιουργήθηκαν τον Ιούνιο του 1992, από τον Β.D.Foxmoor
(Μιχάλης Μυτακίδης).
Αποτελούνται από τους
Β.D.Foxmoor και την
Sadahzinia.

Μέσα στο 1992, ο B.D. Foxmoor, δημιούργησε τη Freestyle Productions, μια ομάδα παραγωγής, μέσω της οποίας κυκλοφόρησε ανεξάρτητα τον πρώτο ελληνικό hip-hop δίσκο, τη «Διαμαρτυρία». Στη συνέχεια συγκέντρωσε και οργάνωσε έναν πυρήνα ανθρώπων, τους Radicals, για να στηρίξουν την όλη προσπάθεια. Άλλωστε, εκείνη την εποχή το hip-hop με ελληνικό στίχο ήταν κάτι που δε χώραγε στα μουσικά πράγματα της Ελλάδας.

Από τότε, όμως, η Freestyle Productions έχει κυκλοφορήσει δεκάδες δίσκους, είτε σαν ανεξάρτητη εταιρία είτε σε συνεργασία με άλλες εταιρίες. Πράγματι, στις αρχές του 1995 οι Active Member τράβηξαν το ενδιαφέρον των δισκογραφικών εταιρειών και υπέγραψαν συμβόλαιο με την Warner (για πρώτη φορά ελληνικό hip-hop γκρουπ υπέγραφε συμβόλαιο με δισκογραφική εταιρεία στην Ελλάδα.) Μέσα σε λίγους μήνες κυκλοφόρησε η τρίτη δισκογραφική δουλειά των Active Member «Το Μεγάλο Κόλπο», που τους έκανε ευρύτερα γνωστούς.

Έκτοτε οι Active Member τόλμησαν την υπέρβαση να βαφτίσουν το hip-hop που εκπροσωπούσαν και να το πουν Low Bap, προσδιορίζοντάς ότι σημαίνει την άμεση σχέση που έχει ο λόγος με τη ζωή. Με αυτή την κίνηση βέβαια, ήθελαν να διαφοροποιήσουν τη θέση τους από το υπόλοιπο εγχώριο και παγκόσμιο hip hop ηχητικά και αισθητικά.

Οι Active Member είναι μία από τις λίγες περιπτώσεις γκρουπ σε παγκόσμιο επίπεδο που κρατάνε τόσο πιστά τα ραντεβού τους με το κοινό, και που η θεματολογία τους έχει έντονη την αίσθηση της εποχής τους και της επικαιρότητας.

Active Member έχουν συμμετάσχει στην κυκλοφορία περισσότερων από 100 δισκογραφικών δουλειών και projects από το 1993 ως σήμερα (συμμετέχουν δραστικά στην παραγωγή, τους στίχους και την παρουσίαση των project αυτών).

Σε λίγους μήνες οι Active Member “ξαναχτυπούν” με την 16η δισκογραφική δουλειά τους με τίτλο  «Στων βουβών την Εσχατιά».

Έχουν εμφανιστεί ζωντανά περισσότερες από 700 φορές στην Ελλάδα, καθώς και στην Αγγλία, στην Ουαλία και στη Γερμανία.