Η Blank Wall Gallery εγκαινιάζει την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015 την έκθεση φωτογραφίας της Alessia Giangrande με τίτλο «A tribute to JOMO when being elsewhere is bliss».

Η Alessia Giangrande είναι μία νέα φωτογράφος από την Ιταλία, η οποία ζει και δουλεύει στη Βρετανία. Αυτή είναι η πρώτη της ατομική έκθεση στην Ελλάδα, όπου παρουσιάζει τοπία υποστηρίζοντας το JOMO (Joy of Missing Out), στον αντίποδα του FOMO (Fear of Missing Out).

‘Χάρη στην ολιγαρχία των κοινωνικών μέσων δικτύωσης, όλοι στις μέρες μας (ας είμαστε ειλικρινείς!) παλεύουμε με το FOMO – Φόβος για να μη μείνουμε απ’έξω. Η ανησυχία ότι κάποιο συναρπαστικό γεγονός συμβαίνει κάπου αλλού, δε μπορεί να εκλογικευθεί ούτε να καταλαγιάσει με τη διαρκή ενημέρωση πάνω στα reality ή τα τηλεοπτικά σόου.

 

Μόνο κάνοντας ένα βήμα πίσω από το πλήθος και δίνοντας στον εαυτό μας το χώρο να σκεφτεί και να παρατηρήσει τη μοναδική ομορφιά που μας περιστοιχίζει κάθε στιγμή μπορούμε να βρούμε το πιο ισχυρό αντίδοτο και να γευθούμε τη χαρά του να μείνουμε απ’έξω.’

Alessia Giangrande

Η καλλιτέχνης θα είναι παρούσα στα εγκαίνια της έκθεσής της εδώ στην Αθήνα και θα χαρεί να συναντήσει και να μιλήσει με τους Έλληνας και τους Ιταλούς που θα έρθουν να δουν τη δουλειά της.

Επιμελητής: Μάρκος Δολόπικος