Το Θέατρο Πόρτα παρουσιάζει τη συναυλία Α Queen at the Opera, την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο του Μουσικού Κύκλου “Τρίτες Παράλληλες”.

Ένα ρεσιτάλ τραγουδιού με τέσσερις λυρικούς τραγουδιστές κι ένα πιάνο. Ένα γκαλά όπερας, όχι tribute σε κάποια εστεμμένη, ούτε για φιλανθρωπικό σκοπό, αλλά αφιερωμένο στο σπουδαίο βρετανικό συγκρότημα των Queen.

Τα τραγούδια του συγκροτήματος που στην αυθεντική τους μορφή είναι γεμάτα από μουσικότητα και δεξιοτεχνικές χορωδιακές χειρονομίες, και οπερατικό glam άρωμα, αλλάζουν ένδυμα με διασκευές που κάνει ο νέος Έλληνας συνθέτης Νίκος Γαλενιανός και παρουσιάζονται εκ νέου σε μια μορφή που συνδυάζει λυρικές κολορατούρες με rock vibrations.

Συντελεστές

Τραγουδιστές: Πένυ Δεληγιάννη, Αντωνία Τζίτζικα, Χρήστος Χριστοδούλου, Νίκος Ζιάζιαρης
Πιάνο: Αλέξανδρος Φαρής
Μουσική επιμέλεια/σύνθεση/live electronics: Νίκος Γαλενιανός

Σημείωμα συντελεστών

Το να βρεθεί στα χέρια σου υλικό το οποίο, μέσα στο χώρο και χρόνο που δημιουργήθηκε, έφτασε στην εσωτερική του ολοκλήρωση, γεννά το ερώτημα τι παραπάνω μπορείς να κάνεις με αυτό. Μια απόπειρα πιστής αναπαραγωγής θα ήταν σεβαστή, αλλά θα έμενε στο επίπεδο της παρατήρησης. Αυτό που στην πραγματικότητα θα επιχειρήσουμε είναι να δούμε ”τη μεγάλη γραμμή”, τον τρόπο με τον οποίο το συγκρότημα των Queen λειτούργησε σε σχέση με τις, μουσικές και μη, καταβολές του, το ευρύτερο μουσικό πλαίσιο της εποχής του, διατηρώντας ταυτόχρονα ανέγγιχτα όλα τα μουσικά στοιχεία που συνιστούν την τόσο αναγνωρίσιμη και ξεχωριστή μουσική τους. Χωρίς κριτική ή επικριτική διάθεση, χωρίς θεατρικές οδηγίες και μόνο με τον ήχο, κατασκευάζουμε μία ενιαία παράσταση μιας ώρας, ένα ”ηχητικό ντοκιμαντέρ” και αφήνουμε στον ακροατή την επιλογή να ευχαριστηθεί την αγαπημένη μουσική του συγκροτήματος ή και να δει πέρα από αυτήν.

Καλλιτεχνική επιμέλεια Κορνήλιος Σελαμσής