Το Campθα φιλοξενήσει εικαστική έκθεση με τίτλο “a-n-e-w”, η οποία θα διαρκέσει από τις 3 έως και τις 27 Ιουλίου 2013. Τα εγκαίνια, θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013.

 

Έξι καλλιτέχνες, έχοντας ήδη υπάρξει μέλη μίας εικαστικής κολεκτίβας με έδρα το Μόναχο και θεματική τον ρυθμό, συναντιούνται ξανά. Τέσσερις ακόμα εικαστικοί καλούνται να συνεργαστούν μαζί τους στον χώρο του Camp στο κέντρο της Αθήνας. Τρείς άλλοι καλλιτέχνες αρνούνται τη συμμετοχή τους. Τι είδους προϋποθέσεις «πρέπει» να πληροί μια έκθεση ώστε να προσελκύσει καλλιτέχνες και κοινό σήμερα? Υπάρχουν ακόμα απαράβατοι κανόνες στο σύστημα της τέχνης?


Ο δίσημος τίτλος a-n-e-w της έκθεσης εμπεριέχει αντίφαση. Πρόκειται για κάτι που συμβαίνει ξανά ή είναι κάτι καινούριο? Η αβεβαιότητα είναι ο ενωτικός κρίκος της ιστορίας. Βασική έννοια είναι η επανάληψη η οποία προκαλεί την επανεξέταση αυτού που έχει προηγηθεί, αλλά και την αναζήτηση δημιουργίας του καινοτόμου, ώς πιθανό επακολουθο. Πρόκειται για μία παρουσίαση, που αμφισβητεί την ίδια της την ύπαρξη μέσα από συνειδητή επαναδιατύπωση. Αποδομώντας τις βεβαιότητές τους, οι εικαστικοί, καλούνται να τοποθετηθούν σε μια νέα κατάσταση. Κάθε συμβάν έχει τις δικές του συνέπειες. Το a-n-e-w δίνει την ευκαιρία για μια εκ νέου αξιολόγηση για το τι θεωρείται διαχρονικό και τι κατστημένο στον κόσμο της τέχνης ως κομμάτι της σύγχρονης πραγματικότητας.

 

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:

Sofia Arvaniti, Fotini Gouseti, Nobuko Hayashi, Yuliia Koval, Aris Michalopoulos, Kali Nikolou, herbert Rometsch, Stefan Schessl, Petros Sianos, Stavro Christo Vlachakis

 

Δεν συμμετέχουν οι καλλιτέχνες :

Artist 1, Artist 2, Artist 3