Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σας προσκαλεί στην προβολή του ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους A Haircut Story, της Δανάης Στυλιανού, την Κυριακή 22 Μαρτίου 2015.

Το Μάρτιο του 2013, η Κύπρος έγινε η πρώτη χώρα στην Ευρωζώνη στην οποία εφαρμόστηκε κούρεμα καταθέσεων, ως μέσο διάσωσης των προβληματικών τραπεζών της. Καταθέτες των δύο μεγάλων τραπεζών του νησιού, είδαν τις ανασφάλιστες καταθέσεις τους να μειώνονται δραματικά. Στο ντοκιμαντέρ αυτό, μέσα από τη μαύρη τρύπα των τραπεζών,  αναδύονται επτά ιστορίες.

Η Δανάη Στυλιανού κατάγεται από την Αμμόχωστο και γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1984. Σπούδασε Κινηματογραφική Παραγωγή στο Πανεπιστήμιο του Γουέστμινστερ στο Λονδίνο από όπου αποφοίτησε το 2004.

Έκτοτε, σκηνοθέτησε τρεις ταινίες μικρού μήκους και το μεγάλου μήκους βραβευμένο ντοκιμαντέρ “Sharing an island”, με θέμα τις σχέσεις Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων νέων. Το “Sharing an island” προβλήθηκε σε Κύπρο και εξωτερικό, αποσπώντας δύο σημαντικά βραβεία για τη συμβολή του στην ειρήνη στην Κύπρο και τον ευρύτερο κόσμο.

Η σκηνοθέτις τρέφει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για κοινωνικοπολιτικά ζητήματα, τα οποία καταγράφει μέσα από μια βιωματική σκοπιά στα ντοκιμαντέρ και τις ταινίες της.  Εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτη και casting director στον ελληνικό κινηματογράφο και την τηλεόραση, σε δημοφιλείς και επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές, ψυχαγωγικές εκπομπές, ταινίες και διαφημίσεις.

To “A Haircut Story” είναι το δεύτερο μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ της.

 

ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ:

2014 “A Haircut Story, ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους

2011 “Sharing an island (Το νησί που μοιραζόμαστε), ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους

2006 “Κουκλόσπιτο”, ταινία μικρού μήκους

2004 “Η Χιονάτη και οι 7 γοητείες” & “Οδός Αγκύρας” μικρού μήκους ταινίες

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Παραγωγή – Σκηνοθεσία – Μοντάζ: Δανάη Στυλιανού

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Mιχάλης Καλοπαίδης

Επεξεργασία Ήχου: Μάρκος Παπαγεωργίου, AV Playroom

Οπερατέρ: Μιχάλης Καλοπαίδης – Σίλβιο Ρουσμίγκο

Οπερατέρ στην Ελλάδα: Χρίστος Γιαννακόπουλος

Κείμενα – Επιστημονική Επιμέλεια: Πέτρος Κοσμάς

Επιστημονικός Σύμβουλος: Αλέξανδρος Λόρδος

Μουσική Επένδυση: Aris RSN, Monsieur Doumani, Λευτέρης Μουμτζής, Tρίο Τεκκέ, Κωνσταντίνος Βήτα, Μαρίνα Σάττι, Cayetano και JIM (not original score)

Γραφικά – Animation: Zedem Media

Εκφώνηση: Άρις Γεροντάκης

Παραγωγή: Greenroom Productions

TEΧΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

2014 | Διάρκεια: 67’ | Έγχρωμο | Υπότιτλοι: Ελληνικά και Αγγλικά

Ratio: 16:9, Ήχος: Stereo

SHOOTING FORMAT: HD

SCREENING FORMAT: HD FILE

copyright: 2014 Danae Stylianou, All rights reserved