Το Booze Cooperativa φιλοξενεί την έκθεση φωτογραφίας του Πέτρου Παυλόπουλου, με τίτλο A Fear So Nice We Named It Twice.
 

Ο Πέτρος Πουλόπουλος είναι φωτογράφος με βάση την Αθήνα. Στο τρίτο φωτογραφικό οδοιπορικό του επιχειρεί μια τρίμηνη κινηματογραφικής αισθητικής ανακάλυψη της Νέας Υόρκης (aka “The city so nice they named it twice”).

Κατά τη διαμονή του έρχεται σε επαφή με την προετοιμασία και τους εορτασμούς του Halloween – γιορτή παρόμοια των Αποκριών – απ’ όπου αντλεί όλο το υλικό που παρουσιάζει.

Ως παρατηρητής απαθανατίζει την αρχέγονη ανάγκη εξορκισμού του θανάτου και της κοινωνικής κανονικότητας. Αποθανατίζει πρόσωπα ανθρώπων που απεκδύονται τον εαυτό τους για να γιορτάσουν επηρεασμένοι από το Χριστιανικό Πουριτανισμό, το Goth, τη λογοτεχνία και τις ταινίες τρόμου, τα κόμικ, το cross-dressing, την S&M κουλτούρα ακόμη κι από την Ιστορία.

Εικόνες που μας κάνουν να αναρωτιόμαστε γιατί τη στιγμή που ο θάνατος είναι πιο μακριά μας από ποτέ κι η κοινωνία αρκετά εκπαιδευμένη στην ανεκτικότητα συνεχίζουμε να απολαμβάνουμε τόσο αυτό το πάρτι.