Η αμερικανική μουσική ψυχή από τον Γκέρσουιν ως τον Μπέρνσταϊν!

  • Μουσική διεύθυνση Ι Carl St. Clair
  • Πιάνο Ι Alain Lefèvre
  • Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Ο Alain Lefèvre [Αλαίν Λεφέβρ] και ο μαέστρος Carl St. Clair [Καρλ Σαιν Κλαιρ] έρχονται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Κυριακή 1 Νοεμβρίου στις 20:30, στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, για μια βραδιά αφιερωμένη στη μουσική που γεφύρωσε δύο κόσμους: αυτόν της τζαζ και αυτόν της μεγάλης συμφωνικής παράδοσης.

Ο Τζορτζ Γκέρσουιν ήταν ο πρώτος που τόλμησε να φέρει την ενέργεια και την αυθορμησία της τζαζ μέσα στην αίθουσα συναυλιών — και το έκανε με αριστουργηματικό τρόπο. Το Κοντσέρτο για πιάνο σε φα και η θρυλική Rhapsody in Blue παραμένουν έως σήμερα έργα-σύμβολα της αμερικανικής μουσικής ταυτότητας: ζεστά, αισθησιακά, γεμάτα ρυθμό και ελευθερία. Ο Λέοναρντ Μπέρνσταϊν συνέχισε αυτόν τον δρόμο με τον δικό του τρόπο: οι Συμφωνικοί χοροί από το West Side Story είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ορχηστρικά έργα του 20ού αιώνα, που κάθε φορά που ακούγονται θυμίζουν γιατί η μουσική μπορεί να αγγίζει τα πάντα.

Στο πόντιουμ ο Carl St. Clair, βαθύς γνώστης και εμπνευσμένος ερμηνευτής του αμερικανικού συμφωνικού ρεπερτορίου, που επί 35 χρόνια σφράγισε τη Συμφωνική Ορχήστρα του Ειρηνικού με την ξεχωριστή ματιά του. Στο πιάνο, ο γαλλοκαναδός Alain Lefèvre, αγαπημένος στο αθηναϊκό κοινό εδώ και χρόνια, φημισμένος για τις «ηλεκτρισμένες» ερμηνείες του.

Με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.

Πρόγραμμα

  • Leonard Bernstein (1918-1990)
    Slava! Μια πολιτική εισαγωγή για ορχήστρα
  • George Gershwin (1898-1937)
    Κοντσέρτο για πιάνο σε φα
    «I Got Rhythm»
    «Rhapsody in Blue»
  • Leonard Bernstein (1918-1990)
    Συμφωνικοί χοροί από το West Side Story

Συντελεστές

  • Μουσική διεύθυνση Carl St. Clair
  • Πιάνο Alain Lefèvre
  • Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Διαβάστε επίσης:

Οι εκδηλώσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Σεπτέμβριος – Οκτώβριος – Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2026