Η επιτυχημένη διαδραστική παράσταση της ομάδας ΟΝΕΙΡΟΔΡΑΜΑ «Μια τελεία… είναι μόνο η αρχή!» συνεχίζεται για 5η χρονιά και συναντά φέτος το κοινό της στο Θέατρο Σταθμός.

Εμπνευσμένη από το βραβευμένο βιβλίο «Η Τελεία» του Πήτερ Ρέινολντς, η παράσταση μιλά για την αυτοπεποίθηση, την εκφραστικότητα και τη δημιουργικότητα των παιδιών. Μέσα από μουσική, τραγούδι, ζωγραφική και ενεργή συμμετοχή, τα παιδιά ανακαλύπτουν πως ακόμη κι ένα μικρό σημάδι μπορεί να γίνει η αρχή για κάτι μεγάλο.

Ο Πέρυ φοβάται να ζωγραφίσει, φοβάται να κάνει λάθος, φοβάται πως δεν μπορεί. Με τη βοήθεια της τέχνης, των φίλων του και των ίδιων των παιδιών, θα ανακαλύψει πως η δημιουργία ξεκινά από την τόλμη να κάνεις την πρώτη σου τελεία.

Η ιστορία εξελίσσεται με τα παιδιά ενεργά μέσα στη δράση και δημιουργεί έναν θεατρικό κόσμο όπου το «δεν μπορώ» μπορεί να μεταμορφωθεί σε δοκιμή, παιχνίδι και προσωπική έκφραση.

Μετά την παράσταση ακολουθεί βιωματικό εργαστήριο. Τα παιδιά συζητούν τα μηνύματα της ιστορίας και δημιουργούν μια ομαδική ζωγραφιά, η οποία γίνεται αφορμή για να πλάσουν τη δική τους ιστορία.

Μια παράσταση για τη χαρά της δημιουργίας και τη δύναμη της πρώτης προσπάθειας – γιατί μερικές φορές μια τελεία είναι μόνο η αρχή.

Η παράσταση παρουσιάζεται καθημερινά στο θέατρο για σχολεία καθώς επισκέπτεται και το χώρο του σχολείου.

Λίγα λόγια για τη θεατρική ομάδα Ονειρόδραμα

Η θεατρική ομάδα Ονειρόδραμα έγινε ευρύτερα γνωστή και αγαπήθηκε από το κοινό για τον τρόπο που προσεγγίζει κοινωνικά θέματα όπως ο σχολικός εκφοβισμός, η ενσυναίσθηση και η ενίσχυση της αυτοπεποίθηση. Μέσα από τις επιτυχημένες, διαδραστικές παραστάσεις – βιωματικά εργαστήρια οι παραστάσεις «Μπες στα παπούτσια μου» και «Μια τελεία…είναι μόνο η αρχή!», όπου τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά, αναγνωρίστηκαν για την εκπαιδευτική τους αξία και τη θερμή ανταπόκριση που έλαβαν από το κοινό. Αποτέλεσαν εργαλείο για τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς και είχαν συνεχή sold-out τις περασμένες χρονιές, ενώ πραγματοποίησαν και μια επιτυχημένη περιοδεία σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Η Ομάδα Ονειρόδραμα, καλύπτοντας ένα ευρύ ηλικιακό φάσμα, προσφέρει διαδραστικές παραστάσεις – βιωματικά εργαστήρια που προάγουν την ψυχαγωγία των παιδιών και των συνοδών τους. Οι παραστάσεις έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάζονται τόσο στο Θέατρο Σταθμός όσο και στον χώρο του σχολείου, δίνοντας τη ευκαιρία σε περισσότερα παιδιά να συμμετέχουν στις δράσεις μας. Για τη θεατρική περίοδο 2026 – 2027, οι παραστάσεις αυτές που έχουν ήδη κατακτήσει τις καρδιές μικρών και μεγάλων συνεχίζονται, ενώ παρουσιάζονται και νέες πρωτότυπες παραγωγές.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

  • Κείμενο: Βασίλης Παπαλαζάρου
  • Σκηνοθεσία: Γιώργος Μενεδιάτης
  • Στίχοι – Μουσική: Στέλλα Μουδάτσου
  • Ενορχήστρωση: Πάνος Δουκουμόπουλος
  • Σκηνικά – Κοστούμια: Κωνσταντίνος Γκουγκούνης
  • Επιμέλεια Εργαστηρίου: Χριστίνα Μουδάτσου
  • Καλλιτεχνική επιμέλεια: Εύα Στυλάντερ
  • Φωτογραφίες: Πένυ Καφύρα
  • Γραφιστικά: Δάφνη Γιαννακού / Πένυ Καφύρα
  • Παραγωγή: ΑΜΚΕ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΟΙ
  • Υπεύθυνη επικοινωνίας: Ειρήνη Λαγουρού
  • Παίζουν: Σταυρούλα Μελισσάνθη Μάκρα, Νίκος Μαρνάς

Για παιδιά 3-8 ετών

Διάρκεια: 70 λεπτά (μαζί με το εργαστήριο, χωρίς διάλειμμα)

Διαβάστε επίσης:

Ονειρόδραμα: Πρόγραμμα παιδικών παραστάσεων για το 2026 – 2027