Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει στις 31 Ιουλίου και την 1η Αυγούστου, στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, τις Τρωάδες του Ευριπίδη, σε μετάφραση Γιάννη Τσαρούχη και διασκευή—σκηνοθεσία Ελένης Ευθυμίου. Η παράσταση προσβασιμότητας σε άτομα με αισθητηριακές αναπηρίες θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Αυγούστου
Το κατεξοχήν ανθρωποκεντρικό έργο του μεγάλου τραγικού ποιητή ζωντανεύει στην πρώτη επιδαύρια σκηνοθεσία της διακεκριμένης δημιουργού στην πλέον λυρική και συλλογική του διάσταση. Ένα ensemble 22 ερμηνευτριών και ερμηνευτών —μεταξύ των οποίων μέλη των Εν Δυνάμει— διαφορετικών ηλικιών, με και χωρίς αναπηρία, με ζωντανή μουσική επί σκηνής, μέσα από τη συνύπαρξη διαφορετικών σωμάτων, φωνών και εμπειριών, καταθέτουν μια σκηνική αφήγηση με κέντρο τη μουσικότητα.
Επιμέρους πληροφορίες για την προσβασιμότητα της παράστασης στις 31 Ιουλίου
- Το Εθνικό Θέατρο έχει προβλέψει δυνατότητα δωρεάν μετακίνησης για θεατές με αισθητηριακές αναπηρίες προς και από το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου.
- Κατά τη διάρκεια της μετάβασης, η δραματολόγος της παράστασης, Εύα Σαραγά, θα παρέχει αναλυτικές πληροφορίες για την ιστορία της Επιδαύρου, το έργο του Ευριπίδη και την παράσταση «Τρωάδες». Παράλληλα, θα προσφέρεται ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα για το Κ/κωφό και βαρήκοο κοινό.
- Επιπλέον, η ομάδα της liminal θα αναλάβει την καθοδήγηση των θεατών με οπτική αναπηρία στην εξερεύνηση των απτικών βοηθημάτων που έχουν δημιουργηθεί ειδικά για την παράσταση. Οι θεατές θα έχουν στη διάθεσή τους μακέτα του σκηνικού των «Τρωάδων», με έμφαση στις διαφορετικές υφές, καθώς και δειγματολόγιο των ενδυματολογικών επιλογών της παράστασης, το οποίο περιλαμβάνει υφάσματα και αξεσουάρ που αντιστοιχούν σε κάθε ρόλο.
- Επιπλέον, στους θεατές με οπτική αναπηρία θα αποσταλεί ηχητικό αρχείο με αναλυτικές περιγραφές και πληροφορίες για την παράσταση. Τέλος, θα τους διατεθεί δωρεάν ένα πολύπτυχο φυλλάδιο με πληροφοριακό υλικό για την παράσταση σε γραφή braille [με την υποστήριξη του Κ.Ε.Α.Τ.].
Κρατήσεις θέσεων στις προσβάσιμες παραστάσεις: Μέσω e-mail: omadikespoliseis@n-t.gr
Τηλεφωνικά στο Γραφείο Ομαδικών Πωλήσεων: 2107001468 (Δευτέρα – Παρασκευή: 09.00-15.00) | Για υποστήριξη στη διαδικασία κράτησης θέσεων: info@liminal.eu
Φωτογραφίες: Karol Jarek
Τρέιλερ: Χρήστος Συμεωνίδης
ΜΗΝ ΧΑΣΕΙΣ!
-Το Εθνικό Θέατρο επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού-
-Χορηγός παράστασης & προσβασιμότητας Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της «Πολιτισμός για όλους»
Διαβάστε επίσης:
Τρωάδες, του Ευριπίδη από την Ελένη Ευθυμίου στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2026: Τι θα δούμε το καλοκαίρι στο Αρχαίο Θέατρο στην Επίδαυρο