Η αγαπημένη σειρά συναυλιών του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή Jazz στο Μουσείο, που φέτος έχει τίτλο “Her Voice” και ανοίγεται σε νέες μουσικές διαδρομές ενσωματώνοντας την κλασική μουσική, το λυρικό τραγούδι και άλλες μορφές έκφρασης που αναδεικνύουν τη διαχρονική δύναμη της μουσικής τέχνης, συνεχίζεται την Παρασκευή 3 Απριλίου με το Idylle Piano Trio στην παράσταση «Μουσική δωματίου με το Idylle Piano Trio».
Το Idylle Piano Trio, που αποτελείται από την Βασιλική Μαζαράκη στο βιολί, την Φωτεινή Νικολοπούλου στο βιολοντσέλο και την Ιωάννα Αβραάμ στο πιάνο, παρουσιάζει μια ατμοσφαιρική βραδιά αφιερωμένη σε τρεις εμβληματικούς συνθέτες, τους Shostakovich, Rachmaninoff και Piazzolla, με ένα πρόγραμμα υψηλής εκφραστικότητας και έντονης δραματουργίας – ένα εκρηκτικό κράμα τανγκό, τζαζ και κλασικής μουσικής.
Η Βασιλική Μαζαράκη συνεργάζεται με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ και την Εθνική Λυρική Σκηνή. Συμμετέχει σε μουσικά σχήματα στο φάσμα της σύγχρονης ελληνικής μουσικής και έχει συνεργαστεί με σημαντικούς συνθέτες της έντεχνης μουσικής. Η Φωτεινή Νικολοπούλου είναι μόνιμο μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων από το 2001 και έχει επίσης εμφανιστεί σε συναυλίες μουσικής δωματίου, ερμηνεύοντας έργα του κλασικού ρεπερτορίου σε σχήματα ντουέτο, τρίο και παραγωγές. Η Ιωάννα Αβραάμ έχει εμφανιστεί σε πολυάριθμες συναυλίες σόλο και μουσικής δωματίου στην Ελλάδα και στη Γαλλία, συνεργαζόμενη με μεγαλύτερα μουσικά σύνολα, ενώ έχει επίσης συμμετάσχει σε ηχογραφήσεις και διαγωνισμούς.
Συντελεστές:
- Βασιλική Μαζαράκη: βιολί
- Φωτεινή Νικολοπούλου: βιολοντσέλο
- Ιωάννα Αβραάμ: πιάνο
-
- Καλλιτεχνική επιμέλεια: Δημήτρης Τσάκας
- Οργάνωση παραγωγής: Αναστασία Ταμουρίδου – ARTos & Θέαμα
-
Σχετικά με τον κύκλο συναυλιών Jazz στο Μουσείο:
Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή παρουσιάζει την ενότητα μουσικών παραστάσεων Jazz στο Μουσείο, μια σειρά συναυλιών-αφιέρωμα σε διαφορετικά ρεύματα της τζαζ. Μια φορά τον μήνα, η τζαζ συναντά τις εικαστικές τέχνες στο Μουσείο και μαζί μας οδηγούν σε ένα μουσικό ταξίδι στην ιστορία του είδους, με αφετηρία το Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή και υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Δημήτρη Τσάκα.
ΜΗΝ ΧΑΣΕΙΣ!
Μετά από πέντε επιτυχημένες χρονιές, ο αγαπημένος κύκλος συναυλιών επεκτείνεται και εξελίσσεται. Ανοίγεται σε νέες μουσικές διαδρομές, ενσωματώνοντας πλέον την κλασική μουσική, το λυρικό τραγούδι και άλλες μορφές έκφρασης που αναδεικνύουν τη διαχρονική δύναμη της μουσικής τέχνης. Ο νέος θεματικός κύκλος, με τίτλο “Her Voice”, τοποθετεί τη γυναίκα στο επίκεντρο της καλλιτεχνικής αναζήτησης – ως δημιουργό, ως ερμηνεύτρια, ως πηγή έμπνευσης. Μέσα από εννέα μοναδικές συναυλίες, το πρόγραμμα εξερευνά τη γυναικεία παρουσία και επιρροή στον μουσικό κόσμο, φωτίζοντας τη φωνή, την εμπειρία, την έκφραση και τη δημιουργία.
03/04: Idylle Piano Trio – Μουσική δωματίου με το Idylle Piano Trio
30/04: George Kontrafouris Quartet – International Jazz Day