Η παράσταση «Στο Ορφανοτροφείο» σε κείμενο και σκηνοθεσία Χάρη Γιώτη παρουσιάζεται στο θέατρο Πυξίδα από την Τετάρτη …

2 Νοεμβρίου 2011.

Τι μπορεί να κάνουν τρία παιδιά ώστε να καταφέρουν ν’ αποδράσουν από ένα ορφανοτροφείο και να ζήσουν αυτόνομα; Μέχρι που μπορούν να φτάσουν για να πετύχουν το σκοπό τους;

Μία παράσταση για τη φιλία, τα όνειρα και τις προσδοκίες των ανθρώπων.

Σε ένα ορφανοτροφείο, του οποίου οι φράχτες είναι το σύνορο ψευδαίσθησης – πραγματικότητας, συνυπάρχει η κοινή επιθυμία  τριών παιδιών, του Λακ, της Ντον και της Φελ, για το τέλειο σχέδιο απόδρασης. Κάθε άνθρωπος εφορμάτε από ένα γεγονός και από εκεί ονειρεύεται. Σημαντικός αρωγός στα όνειρα καθενός είναι οι φίλοι του. Τρία παιδιά έχουν το ίδιο όνειρο, να αποδράσουν από το ορφανοτροφείο.

Έτσι ξεκινά η περιπέτεια διαφυγής τους. Γίνονται ένα σώμα, μία ψυχή σε μία κοινή προσπάθεια να φύγουν από το προστατευμένο περιβάλλον στο οποίο ζουν και να διεκδικήσουν την ζωή πέρα από τον φράχτη, στους αληθινούς δρόμους, στις αληθινές πλατείες με αληθινά λεφτά και μεγάλους ανθρώπους.

 
Στο έργο συνδυάζονται τα όνειρα, τα θέλω και οι επιθυμίες, δίνοντας πνοή σε τρία παιδιά να κατακτήσουν αυτό που κάθε άνθρωπος ονειρεύεται, την αληθινή ζωή στην πραγματική κλίμακα της.

Συντελεστές

Κείμενο-Σκηνοθεσία: Χάρης Χιώτης
Σκηνικά-Κοστούμια: Ζένια Αγκιστριώτη
Μουσική: Αναστασία Μανιάτη – Δημήτρης Μώρος
Φωτισμοί: Μαρία Νικολαϊδη
Φωτογραφίες: Γιώργος Χρυσοχός
Σχεδ/μός αφίσας, flyer: Μάνος Ανδρουλιδάκης
Θεατρολόγος: Ελένη Καλογεροπούλου
Boηθός Σκηνοθέτις: Μαρία Νικολαΐδη
Ηθοποιοί: Αγνή Χιώτη, Ταρσία Ελευθερίου, Χάρης Χιώτης