Το “Memento Mori” αποτελεί το 15ο studio album των Depeche Mode και το πρώτο τους χωρίς τον Andrew “Fletch” Fletcher, ο οποίος πέθανε το 2022. Σε παραγωγή του James Ford, με επιπλέον παραγωγή της Marta Salogni, η δισκογραφική αυτή δουλειά δημιουργήθηκε στα πρώτα στάδια της πανδημίας, έχοντας ως αποτέλεσμα πολλές ιστορίες των τραγουδιών να αντλούν έμπνευση από εκείνη την περίοδο. Στα 12 νέα tracks ακούμε διαφορετικούς ήχους και διαθέσεις, με θέματα όπως παράνοια, ψύχωση, κάθαρση και χαρά.

Τrack listing του “Memento Mori”:

1. My Cosmos Is Mine
2. Wagging Tongue
3. Ghosts Again
4. Don’t Say You Love Me
5. My Favourite Stranger
6. Soul With Me
7. Caroline’s Monkey
8. Before We Drown
9. People Are Good
10. Always You
11. Never Let Me Go
12. Speak To Me

Το album θα υποστηριχθεί με την περιοδεία ‘The Memento Mori Tour’. Η νέα αυτή περιοδεία των Depeche Mode είναι η πρώτη τους μετά από 5 χρόνια απουσίας από την σκηνή, ενώ αποτελεί την 19η περιοδεία τους συνολικά. Η περιοδεία τους ξεκίνησε στις 23 Μαρτίου 2023 στο Σακραμέντο της Καλιφόρνια και θα συνεχιστεί με περιορισμένες εμφανίσεις και σε άλλες πόλεις στην Βόρεια Αμερική. Θα μεταφερθεί στην Ευρώπη στις 16 Μαΐου για συναυλίες σε μεγάλα στάδια όπως Stade de France του Παρισιού, Olympic Stadium του Βερολίνου, San Siro Stadium του Μιλάνου και Twickenham Stadium του Λονδίνου μεταξύ άλλων.

Έχοντας πουλήσει πάνω από 100 εκατομμύρια αντίτυπα και έχοντας παίξει ζωντανά για περισσότερους από 35 εκατομμύρια θαυμαστές παγκοσμίως, οι Depeche Mode παραμένουν μέχρι και σήμερα μία από τις πιο επιδραστικές μπάντες στην ιστορία της μουσικής.