Οι ταινίες αυτής της εβδομάδας περιλαμβάνουν: το Minari, ένα αμερικανο-κορεάτικο δράμα για τη νέα αρχή μιας οικογένειας στην Αμερική. Το Monday, aka τη νέα ταινία του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου (βλ. Suntan), με ένα διεθνές καστ που φέρνει τον καλοκαιρινό έρωτα από τα νησιά του Αιγαίου στο κέντρο της Αθήνας. Το Αίνιγμα, μία σινεφίλ επανέκδοση για την ανάκριση ενός υπόποτου για το φόνο δύο κοριτσιών. Την Αμερικανική Προδοσία, με τον Αλ Πατσίνο ως δικηγόρο υπεράσπισης μιας γυναίκας που δικάζεται ως συνεργάτις των ναζί. Τους Διαρρήκτες, μία ισπανική παραγωγή για μια ληστεία μεγατόνων. Το Μπλε Βελούδο, στο οποίο ο Ντέιβιντ Λιντς μας παρασύρει με το δικό του μοναδικό τρόπο σε επικίνδυνα και σκοτεινά μονοπάτια.


Minari

Σκηνοθεσία: Λι Ισαάκ Τσουνγκ

Μία αμερικανοκορεάτικη οικογένεια μετακομίζει στο Άρκανσο, και μάλιστα σε ένα τροχόσπιτο, αναζητώντας το αμερικάνικο όνειρο. Το σκηνικό αλλάζει άρδην μετά την έλευση της πανούργας, αθυρόστομης, αλλά ασύλληπτα τρυφερής γιαγιάς.

Monday

Σκηνοθεσία: Αργύρης Παπαδημητρόπουλος

Από τα στενά του ιστορικού κέντρου, μέχρι τα καλοκαιρινά bar των ελληνικών νησιών και από εκεί στα πάρτι και στην ατμοσφαιρική και πολυπολιτισμική Κυψέλη, το «Monday» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου περιγράφει την ερωτική διάθεση και τα συναισθηματικά αδιέξοδα των ηρώων της, σε ένα αστικό road movie που κάνει κύκλους ανάμεσα στη Φωκίωνος Νέγρη και την πλατεία Συντάγματος.

Το Αίνιγμα

Σκηνοθεσία: Κλοντ Μιλέρ

Ένας μεγαλοδικηγόρος της επαρχίας θεωρείται ύποπτος για το φόνο δύο μικρών κοριτσιών. Η ανάκριση, στην οποία υποβάλλεται από τον αστυνομικό επιθεωρητή, είναι ιδιαίτερα σκληρή και επίπονη, τόσο για τους δύο άνδρες, όσο και για τη σύζυγο του δικηγόρου.

Αμερικανική Προδοσία

Σκηνοθεσία: Μάικλ Πόλις

Το 1948, ο διάσημος δικηγόρος Τζέιμς Λόφλιν (Αλ Πατσίνο) αναλαμβάνει μία πολύκροτη υπόθεση: την υπεράσπιση της Αμερικανίδας Μίλντρεντ Γκίλαρς (Μίντοου Γουίλιαμς), μιας εκφωνήτριας ναζιστικής προπαγάνδας -γνωστή ως η Σάλι του Άξονα -που συνεργάστηκε με τον Γιόζεφ Γκέμπελς (Τόμας Κρέτσμαν). Είναι στο χέρι του Λόφλιν να αποδείξει ότι η Γκίλαρς και η Σάλι του Άξονα, η πιο μισητή γυναίκα στην Αμερική, δεν υπηρετούσαν τον ίδιο σκοπό.

Οι Διαρρήκτες

Σκηνοθεσία: Χάουμε Μπαλαγουέρο

Η τράπεζα της Ισπανίας στεγάζεται σε ένα ιστορικό κτήριο που δεν έχει χάρτη, δεν έχει αποθηκευμένα δεδομένα της ασφάλειας της. Ένας νεαρός μηχανικός, ο Τομ, είναι αποφασισμένος να καταφέρει το ακατόρθωτο και να ληστέψει την τράπεζα. Μαζί με τους συνεργάτες του θα έχουν μόνο 105 λεπτά για να το καταφέρουν. Η αντίστροφη μέτρηση για την ληστεία του αιώνα μόλις ξεκίνησε.

Μπλε Βελούδο

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Λιντς

Μία επανέκδοση που δε θα θέλαμε να χάσουμε. Ίσως η πιο αναγνωρίσιμη ταινία του Ντέιβιντ Λιντς, φέρνει στις καυτές καλοκαιρινές νύχτες των θερινών σινεμά πάθος, έγκλημα, τρόμο και μια Isabella Rossellini που συναρπάζει. Ένας νεαρός φοιτητής (Κάιλ Μακλάχλαν σε ρόλο άτυπου ντετέκτιβ, προ του Twin Peaks) ανακαλύπτει τυχαία ένα ακρωτηριασμένο αυτί, που τον οδηγεί στα σεξουαλικά περίπλοκα σαλόνια του Μπλε Βελούδου, γεμάτα εκμετάλλευση, κακοποιούς και κακοποιητές, αλλά και γυναίκες που αγωνιούν για λύτρωση.

Διαβάστε επίσης:

Ντέιβιντ Λιντς: Ο μαέστρος των εφιαλτικών σεκάνς