Η έκθεση First come First Served καταπιάνεται με την έννοια του σερβιρίσματος μέσα από τις διαφορετικές οπτικές και προσεγγίσεις σχεδιαστών, εικαστικών, product designer, φωτογράφων και επαγγελματιών του χώρου εστίασης. Δανείζεται τον τίτλο της από τη δημοφιλή πολιτική σέρβις – κατά την οποία οι πελάτες εξυπηρετούνται με σειρά προτεραιότητας άφιξης- επιχειρώντας, ταυτόχρονα, και έναν έμμεσο σχολιασμό πάνω σε  αυτή.

Το σερβίρισμα συνιστά μια συνθήκη με πολύπλοκες κοινωνικές και πολιτισμικές προεκτάσεις και πρωτίστως ένα σύστημα με κώδικες όπου “όλα βρίσκουν τη θέση τους”: Στην εξέλιξη της τραπεζαρίας από την επίσημη στη σύγχρονη καθημερινή εκδοχή της εγγράφονται οι διαπροσωπικές σχέσεις, η ιεραρχία των προσώπων, οι θέσεις αυτών και των αντικειμένων σερβιρίσματος, το savoir vivre, οι σχέσεις μεταξύ κατανάλωσης και φαγητού. Στην Ιαπωνική ιεροτελεστία του τσαγιού το σερβίρισμα αποτελεί μια χορογραφική τελετουργία με άριστα ενορχηστρωμένη διαδοχή γεγονότων.

Από μια σιωπηλή συναναστροφή ως ένα ξέφρενο πάρτι, από την απλότητα και την ομορφιά στην απόλαυση μιας κούπας πρωινού καφέ ως τη βιαστική κατανάλωση ενός προμαγειρεμένου φαγητού, οι εκφάνσεις του σερβιρίσματος απασχολούν και εμπνέουν.

Έργα της έκθεσης θα ενταχθούν στην προς πώληση συλλογή του Oh!@TAF shop, του καταστήματος του T.A.F. που σήμερα φιλοξενεί αντικείμενα περισσότερων από 80 Ελλήνων σχεδιαστών. Αρχιτέκτονες, product designers, σχεδιαστές μόδας και αξεσουάρ, φωτογράφοι, εικαστικοί, κεραμίστες, graphic designers εμπλουτίζουν τη συλλογή του Oh!@TAF συνεχώς με την προσθήκη νέων concept και συνεργασιών που στοχεύουν στη στήριξη και την προώθηση της ελληνικής δημιουργικότητας. Με την έκθεση First come first served ξεκινά ένας κύκλος πρωτότυπων δράσεων σύμπραξης μεταξύ της γκαλερί, του μπαρ και του πωλητηρίου του T.A.F.

Συμμετέχουν:

Busy Bee (Μαριάννα Κέλαλη), Cream, Όλγα Ευαγγελίδου, Angelos Frentzos, Κατερίνα Καμπράνη, Γιώργος Καράς (om* in a box), Γιάννης Καρλόπουλος, Στάθης Κολώνιας, Εύα Μαραθάκη, MeToo, Luciana Monaco, Κώστας Μπίσας, Δημοσθένης Σερκετζής, Studiolav, Sustainable Food Movement in Greece (feat. Άρτεμις Τσίπη, Χάρης Τζαννής & Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος), 3Some Ceramics, The Three Dots

Επιμέλεια: Χριστίνα Δηλάρη, Ιφιγένεια Παπαμικρουλέα, Άννα Πολυδώρου


Φωτογραφία θέματος: Om in a box_PULVIS ET UMBRA SUMUS_First Come First Served