Αρχίζει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής σκηνοθετών στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Πάτρας.

Αρχίζει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής σκηνοθετών στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Πάτρας.


Έως τις 15 Ιουλίου θα διαρκέσει η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος ανεξάρτητων δημιουργών οι οποίοι θέλουν να πάρουν μέρος στο φετινό Διεθνές Πανόραμα Ανεξάρτητων φιλμ και βίντεο της Πάτρας, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 22 έως τις 29 Σεπτεμβρίου.


Έως τώρα έχουν δηλώσει συμμετοχή 40 σκηνοθέτες από 22 χώρες και όπως όλα δείχνουν φέτος η προσέλευση των δημιουργών θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής, είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.independent.gr (link Συμμετοχή), είτε μέσω του αριθμού fax 2610-426779. Οι διαγωνιστικές κατηγορίες αφορούν: μεγάλου και μικρού μήκους ταινίες, ντοκιμαντέρ, animation, video art, video clip. Φέτος εγκαινιάζεται και μία νέα ξεχωριστή κατηγορία που αφορά ταινίες video dance.


Η διοργάνωση του Πανοράματος Ανεξαρτήτων Δημιουργών Φιλμ και Βίντεο, είναι ευθύνη του διαδικτυακού περιοδικού «Cineek Magazine-online περιοδικό εναλλακτικού πολιτισμού» (www.cineek.gr).


Πέρσι στο πλαίσιο της ίδια διοργάνωσης που σημείωσε μεγάλη επιτυχία, προβλήθηκαν 208 ταινίες από 56 χώρες αποδεικνύοντας αφενός ότι ο θεσμός έχει μεγάλη απήχηση και αφετέρου ότι το μεγάλο όγκο της ανεξάρτητης καλλιτεχνικής δημιουργίας που υπάρχει σε διεθνές επίπεδο.


INFO
9ο Διεθνές Πανόραμα Ανεξάρτητων Φιλμ και Βίντεο
Πάτρα, 22 έως 29 Σεπτεμβρίου
Υποβολή αιτήσεων έως 15 Ιουλίου 2007
Πληροφορίες: τηλ. 2610426779, info@independent.gr.