Η ανθρώπινη φωνή, το τελειότερο και φυσικότερο των οργάνων, μετατρέπεται σε τραγούδι, όπου με τη σειρά του συνιστά την περιοχή όπου ο ήχος αποκτά νόημα και συναίσθημα, την περιοχή όπου συναντιούνται όλοι οι υπηρέτες της μουσικής τέχνης.

Αποχαιρετώντας το πολύβουο καλοκαίρι το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου ανοίγει τις πόρτες του πιο χαμηλόφωνα και φθινοπωρινά με 4 συναυλίες, στις 1, 2, 3 και 5 Σεπτέμβρη. 9 εκλεκτοί μουσικοί και 3 τραγουδιστές συμπράττουν, ερμηνεύοντας αριστουργηματικά τραγούδια του 19ου και του 20ού αιώνα αλλά και οργανικά έργα εμπνευσμένα από τον χώρο της φωνητικής μουσικής. Η φωνή, άλλοτε συμπορευόμενη με το πιάνο και άλλοτε με οργανικά σύνολα, αναλαμβάνει τον ρόλο του πρωταγωνιστή, όχι με τον κυριαρχικό τρόπο της όπερας αλλά με την εύπλαστη συναδελφικότητα της μουσικής δωματίου.

Οι R. Schumann, F. Bridge, A. Previn, A. Schoenberg, D. Shostakovich και φυσικά ο F. Schubert μελοποιούν τον ποιητικό λόγο προσφέροντας στο φεστιβάλ τον μοναδικό λυρισμό και τη συγκίνηση του τραγουδιού. Παράλληλα, το φεστιβάλ γιορτάζει την –μεταφερόμενη από το 2020- επέτειο των 250 ετών από τη γέννησή του L.V Beethoven με διακριτικές αναφορές από το πλούσιο έργο του.

Συνοπτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ:

01.09.2021 Schoenberg – Previn – Beethoven
02.09.2021 Schubertiade
03.09.2021 Shostakovich – Bridge – Beethoven – Faure
05.09.2021 Schumann – Theodorakis – Beethoven

Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες του φεστιβάλ είναι οι διακεκριμένοι

Μ. Μηλολιδάκη – Α. Μπόγρη – Δ. Τηλιακός Φωνή
Γ. Δεμερτζής – Ν.Inui – Δ. Καρακαντάς Βιολί
Β. Βαρβαρέσος – Τ. Γουβέλης Πιάνο
Α. Λιακάκης – Τ. Γαβριηλίδης-Πετρίν Τσέλο
D. Bogorad Βιόλα
Κ. Σηφάκης Κοντραμπάσο