Για ένατη συνεχή  χρονιά, το 9o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου – CYIFF, ένα από τα σπουδαιότερα Φεστιβάλ για πρωτοεμφανιζόμενους δημιουργούς, ανοίγει αυλαία στις 9 Σεπτεμβρίου 2014!

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου θεωρείται το μεγαλύτερο σε καλλιτεχνική αξία ανεξάρτητο κινηματογραφικό γεγονός και  ξεπερνώντας τα γεωγραφικά όρια της Κύπρου, αναδεικνύεται σε ένα δρώμενο με παγκόσμιο αντίκτυπο!

Λειτουργεί σε ετήσια βάση από το 2006, με διαγωνιστικό τμήμα, στις κατηγορίες  μεγάλου και μικρού μήκους, animation, video art, χορού, μουσικής, ταινιών για παιδιά, αποκλειστικά για ανερχόμενους ανεξάρτητους δημιουργούς.

Το φεστιβάλ προσφέρει την ευκαιρία σε ανερχόμενους κινηματογραφιστές από όλο τον κόσμο  να παρουσιάσουν τη δουλειά τους μπροστά σε μια διακεκριμένη ανεξάρτητη κριτική επιτροπή και να διαγωνιστούν μεταξύ τους για  τα ανάλογα με τις κατηγορίες βραβεία:

ΧΡΥΣΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ/GOLDEN APHRODITE  – Πρωτοεμφανιζόμενοι Σκηνοθέτες –Πρώτη Καλύτερη Ταινία Μεγάλου Μήκους

ΚΛΑΚΕΤΑ ΠΡΩΤΗ / CYIFF GOT TALENT – Πρωτοεμφανιζόμενοι Σκηνοθέτες -Πρώτη Καλύτερη Ταινία Μικρού Μήκους

ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ / DOCUMENTARIES –Καλύτερη ταινία τεκμηρίωσης – Πρωτοεμφανιζόμενου καλλιτέχνη.

ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ / VETERAN’S SHORT FILMS  – Ταινίες μικρού μήκους- μη πρωτοεμφανιζόμενων σκηνοθετών.

CYPRESS VETERAN΄S   AWARD – Βραβείο – ταινίας μεγάλου μήκους- που δίνουν οι δημοσιογράφοι, σε έμπειρους κινηματογραφιστές

ANIMATION – Βραβείο κινούμενων σχεδίων.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΚΡΙΤΙΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ – Πρόσκληση για συμμετοχή

Μεταξύ των καινοτομιών της φετινής διοργάνωσης, το CYIFF απευθύνει ανοικτή πρόσκληση, όχι απαραίτητα σε επαγγελματίες, αλλά σε  όλους εσάς που νιώθετε την ίδια αγάπη με την διοργάνωση για τον κινηματογράφο, εφόσον το επιθυμείτε να συμμετέχετε στην Κριτική επιτροπή!

Επιδιώκουμε έτσι την σύσταση μιας ανεξάρτητης επιτροπής  με στόχο την ελεύθερη,  ανεπηρέαστη, με αγνά κριτήρια αξιολόγηση, των διαγωνιζόμενων ταινιών.

Η λήξη προθεσμίας αποστολής των αιτήσεων συμμετοχής για την ανεξάρτητη κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ είναι η 22η Αυγούστου 2014. Εmail: [email protected]
         

ΦΕΣΤΙΒΑΛΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου-Hollywood Εργαστήρι Συγγραφής Σεναρίου / CYIFF-Hollywood Screenwriting Workshop

Το Hollywood  screenwriting Workshop  /Εργαστήρι Συγγραφής Σεναρίου είναι μια πολύτιμη προσθήκη για το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου 2014, θα ενισχύσει τη φήμη του Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου, οικοδομώντας  μια γέφυρα μεταξύ των κινηματογραφικών κοινοτήτων στη Κύπρο και στο Χόλυγουντ.

Το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου, σε συνεργασία με
τον Χολιγουντιανό σκηνοθέτη / παραγωγό   Mitchell Peck,  επιλέγει τις καλύτερες προτάσεις σεναρίων  για να συμμετέχουν στο Εργαστήρι Συγγραφής  Σεναρίου Hollywood. Είναι μία μοναδική ευκαιρία για τους καλύτερους σεναριογράφους από την Κύπρο και την ευρύτερη  περιοχή να αναπτύξουν  τα σενρια τους, έτσι ώστε να έχουν πρόσβαση, να μάθουν  και να αλληλεπιδρούν με επαγγελματικό τρόπο με τους ανθρώπους-κλειδιά του σημερινού Hollywood.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου αρχίζει την αποδοχή της υποβολής περιλήψεων των σεναρίων on-line  από επίδοξους σεναριογράφους από όλη την περιοχή.

Αποστολή των περιλήψεων των σεναρίων στα αγγλικά κι ελληνικά: Εmail: [email protected]

Μην χάσετε τις Δύο Παγκόσμιες πρεμιέρες ταινιών μεγάλου μήκους που συμμετέχουν στην διεκδίκηση του βραβείου «Χρυσή Αφροδίτη».

Α) Joshua Tree – U.S.A. , China Li Cheng , 97΄, δραματική, 2014
Πρωταγωνιστούν οι Kim Trimbo, John Hoff, Alejandra Venancio, Eve Cohen, Felicia Sabartinelli, Michael Haskins

Περίληψη: Στην καρδιά των ΗΠΑ, η Κέιτ ζει το «αμερικανικό όνειρο», αλλά όλα αλλάζουν μετά την οικονομική κατάρρευση του 2008. Ο σύζυγος της Κέιτ χάνει τα πάντα στη χρηματιστηριακή αγορά και αυτό είναι το τελειωτικό χτύπημα στο γάμο τους. Η Kέιτ έχει μείνει μόνη με τις δύο κόρες, σε ένα σπίτι που προφανώς δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά, και με λίγες ευκαιρίες. Όπως και εκατομμύρια Αμερικανοί που τους βύθισε η χειρότερη οικονομική κρίση από το 1929, είναι αποφασισμένη να κερδίσει αρκετά χρήματα.  Σε απόγνωση, η Kέιτ ζει  τελικά με ένα εκπληκτικό μυστικό μια διπλή ζωή, προκειμένου να κρατήσει το σπίτι της οικογένειας και να παρέχει τα πάντα στα παιδιά της, διατηρώντας παράλληλα τις δημόσιες εμφανίσεις τους. Αλλά σύντομα η τραγωδία χτυπά και όλα οδηγούν σε καθορισμό επιλογών και ακολουθεί μια οδυνηρή αναζήτηση για λύτρωση.

Β) Κοινός Παρανομαστής / Common Denominator – Ελλάδα, Σωτήρης  Τσαφούλιας, 75΄, δραματική κωμωδία, 2014

Πρωταγωνιστούν οι Αντώνης Αντωνίου, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Ρένος Χαραλαμπίδης, Πυγμαλίων Δαδακαρίσης, Μαρκέλα Γιαννάτου.

Περίληψη: Τέσσερις άνδρες συναντιούνται τυχαία σε ένα παραδοσιακό καφενείο λίγο έξω από την Αθήνα και αρχίζουν να συζητάνε για γυναίκες. Όσο συνεχίζεται η κουβέντα, φέρονται σαν να τα ξέρουν όλα. Το μόνο που φαίνεται να μην ξέρουν είναι κάτι κοινό που τους συνδέει.

Αφιέρωμα στον Κύπριο σκηνοθέτη Ανδρέα  Πάντζη , που συμμετέχει με την ταινία του «Η χαρά και η θλίψη του σώματος»

Όλες οι προβολές του φεστιβάλ είναι με τους αυθεντικούς διαλόγους και αγγλικούς υπότιτλους, γίνονται στις 5μμ και στις 8μμ στη Πάφο, στο Κ-Cineplex, Kings Avenue Μall και  έχουν… δωρεάν είσοδο!

Υπό την Αιγίδα του Δήμου Πάφου.