Το ξενοδοχείο Metropolitan  διοργανώνει με την επιμέλεια της κυρίας Βιβή Καρακατσάνη  και παρουσιάζει έργα της  “Εικαστικής Ομάδας Θεσσαλονίκης”, από 19 Μαρτίου μέχρι 15 Απριλίου  2015 στην 9η  Έκθεση Εικαστικών Έργων «Metro Art».

Η “Εικαστική Ομάδα Θεσσαλονίκης” είναι μια ομάδα εικαστικών οι οποίοι μέσα από τις δημιουργίες τους προσπαθούν να έρθουν σε επαφή με το κοινό μέσω του εικαστικού λόγου.

Οι δημιουργίες τους περιγράφουν απλές καθημερινές στιγμές περασμένες μέσα από το φίλτρο του εικαστικού ,που στόχο τους έχουν να ευαισθητοποιήσουν  και να δώσουν ένα μήνυμα αγάπης και αισιοδοξίας το οποίο, άλλοτε με την φαντασία και άλλοτε με ρεαλισμό υμνεί το όμορφο δώρο της Ζωής.

Η έκθεση  εκτείνεται στους κοινόχρηστους χώρους  του ξενοδοχείου, όπου κάθε καλλιτέχνης παρουσιάζεται σε ένα σημείο  και το περιβάλλον του χώρου  μεταμορφώνεται σε προσωπικό του χώρο.

Έτσι ο κοινωνικός ρόλος του ξενοδοχείου διευρύνεται και αποκτά έναν καλλιτεχνικό και επικοινωνιακό χαρακτήρα: γίνεται ένα βήμα των καλλιτεχνών προς το ευρύ κοινό.

Το Ξενοδοχείο Metropolitan , ενδιαφέρεται, και συνεχίζει σταθερά, να στηρίζει και να προβάλει πολιτιστικές δραστηριότητες και διευρύνεται στα πεδία της  τέχνης και της κριτικής σκέψης.

Η ομάδα αποτελείται από τους:

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ

Βιβή Καρακατσάνη

Μιχάλη Σισμανίδη

Λεύκα Αγιαννίδου

ΨΗΦΙΔΩΤΟ

Νανά Σακελλάρη

ΦΩΤΟΓΦΑΦΙΑ

Μάτα Τζιβανάκη

ΚΟΣΜΗΜΑ

Μαρία Τσαβδαρά

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

Χαλκέντερος

έκτακτη συμμέτοχη

ΚΟΣΜΗΜΑ

Λίγδη Τάνια

Επιμελήτρια: Βιβή Καρακατσάνη  

Γνωριμία με τους δημιουργούς κάθε Παρασκευή στις 20.00-22.00