Ένα μήνα περίπου μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ σε βινύλιο ήρθε και η ώρα για την ψηφιακή κυκλοφορία του “9 Songs for Post Greek Films” της Melentini.

Η Melentini μία από τις πιο ιδιαίτερες Ελληνίδες δημιουργούς της γενιάς της τα τελευταία χρόνια έχει ασχοληθεί με την δημιουργία ελληνόφωνων τραγουδιών και soundtrack σύγχρονων ελληνικών ταινιών.

Αυτή ακριβώς την καλλιτεχνική πτυχή της έρχεται να αποτυπώσει η συλλογή “9 Songs for Post-Greek Films”, η πρώτη με τραγούδια που ηχογράφησε η Melentini μεταξύ 2013 και 2020. Η συλλογή κυκλοφορεί σε συλλεκτικό βινύλιο (300 αντίτυπα – 180 γραμμαρίων στις 45 στροφές για βελτιστοποιημένη ποιότητα αναπαραγωγής) από την Veego Records και σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Τα τραγούδια του δίσκου που έχουν ξεχωρίσει είναι “Τα παιδιά του Glam” από την ταινία Dog (aka Brothers) της Γιάννας Αμερικάνου, που βρίσκεται στην αγορά του φεστιβάλ των Καννών. To “Κορίτσια σε Λύπη” από την μικρού μήκους ταινία Sad Girl Weekend των Λήδα Βαρτζιώτη και Δημήτρη Τσακαλέα, και φυσικά η Ηλιαχτίδα από την ταινία ΑΦΤΕΡΛΩΒ του Στέργιου Πάσχου.