Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2015 οι δηλώσεις συμμετοχης για το 8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας/artfools το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 20 – 28 Φεβρουαρίου 2016.

Η Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015 είναι η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή συμμετοχών απο δημιουργούς για το διαγωνιστικό μέρος του φεστιβαλ, όσον αφορα τις Ελληνικές και Διεθνείς ταινίες, ενώ για τις μαθητικές συμμετοχές έχει οριστει η Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015.

Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας/artfools διοργανώνεται κάθε χρόνο το τελευταίο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου στη Λάρισα, από τη μη κερδοσκοπική εταιρεία artfools. Στήριζεται απο τον Δήμο Λαρισαίων, το τμήμα Erasmus του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το ΤΕΙ Θεσσαλίας, το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Η οργανωτική επιτροπή του φεστιβάλ αποτελείται από 12 μελή τα οποία μαζί με τους εθελοντές διοργανώνουν ένα δεκαήμερο κινηματογραφικών δράσεων όπως:

Διεθνές, Ελληνικό, Πανελλήνιο μαθητικό διαγωνιστικό, animation, όπου θα απονέμιθούν Α, Β & Γ, βραβεία για κάθε κατηγορία αντίστοιχα και ειδικές διακρίσεις κατά την κρίση της κριτικής επιτροπής.

Αφιερώματα, επίσημους προσκεκλημένους, εκθέσεις φωτογραφίας, εργαστήρια, master class, κινηματογραφικά forum κ.α.

Τιμώμενη χώρα: Νορβηγία. Νορβηγικός κινηματογράφος

Προσκεκλημένοι: Νίκος Κούνδουρος (Τιμώμενο πρόσωπο του Φεστιβάλ), Αλέξης Αλεξίου.

Αφιερώματα: Μεταναστευτική κρίση, αφιέρωμα στον Νίκο Κούνδουρο, αφιέρωμα στις ταινίες του τμήματος Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών ΑΠΘ.

Παράλληλες προβολές: Κορεάτικος Κινηματογράφος,

Εναλλακτικός κινηματογράφος: Αφιέρωμα στον Τζον Γουώτερς, Ιαπωνικό gore, Νοσφεράτου του Μουρνό “βουβή” με συνοδεία ζωντανά πιάνου, Μπάτερ Κήτον, αυτός ο άγνωστος.

Περισσότερες πληροφορίες για τους όρους και την αίτηση συμμετοχής, στο επίσημο site του φεστιβάλ www.artfoolsvideofestival.gr