Με μεγάλη συμμετοχή συνεχίζεται για στη Λάρισα το 8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ/artfools.

Το πρόγραμμα της 6ης ημέρας έχει ως εξής:

Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας

Για την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου το πρόγραμμα έχει την προβολή της εξαιρετικής ταινίας του Νίκου Κούνδουρου «Ο δράκος» 103΄ στις 18:30 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας.

Ο Δράκος (1956) 103΄
Σκηνοθεσία Νίκος Κούνδουρος
Σενάριο: Ιάκωβος Καμπανέλης
Μουσική Μάνος Χατζηδάκις

Πρωταγωνιστούν: Ντίνος Ηλιόπουλος, Μαργαρίτα Παπαγεωργίου, Γιάννης Αργύρης, Θανάσης Βέγγος

Υπόθεση: Ένας ασήμαντος τραπεζικός υπάλληλος ετοιμάζεται να περάσει μόνος τις διακοπές της Πρωτοχρονιάς όταν τρομοκρατημένος συνειδητοποιεί ότι μοιάζει μ’ έναν κακοποιό που οι εφημερίδες αποκαλούν «Ο Δράκος». Λόγω της παρεξήγησης, η αστυνομία τον καταδιώκει και αυτός βρίσκει καταφύγιο σ’ ένα καμπαρέ. Μες στη διφορούμενη γοητεία της νύχτας, μία συμμορία του υποκόσμου τον αντιμετωπίζει ως τον γνήσιο Δράκο και μία χορεύτρια του καμπαρέ τον συμπαθεί. Σταδιακά ταυτίζεται με τον καινούργιο του ρόλο, και η επιθυμία του να δραπετεύσει απ’ την γκρίζα του ζωή και να γίνει «κάποιος» τον ωθεί στο να ηγηθεί μιας ληστείας αρχαιοτήτων. Όταν αποκαλύπτεται η αλήθεια, ο Δράκος βρίσκει τραγικό τέλος.

Victoria Cinemas

Στις 15:30 στα Victoria Cinemas ξεκινάει το Διεθνές Διαγωνιστικό και αφιερώματα σε σκηνοθέτες, διάρκειας περίπου 3:30 ωρών. Θα προβληθούν οι ταινίες:

Masked 14:33 Brazil, Late Arrivals 9:14 Ireland, Flip Flops 16:08 United Kingdom, Game of life 12:30 France, Horla 11:00 Korea, The Boss 20:39 Iraq, Under 10:38 Denmark.

Διάρκεια πρώτου μέρους 95 λεπτά.
Διάλειμμα 5 λεπτά.

Zsofika 14:55 Canada, Moo  10:35  Australia, Belgium, Circus Nowhere 19:09 Denmark, They Will All Die in Space 14:47 Spain, Life In Between 16:53 United States, A Chance Encounter 4:00 France.

Διάρκεια δεύτερου μέρους 95 λεπτά. 

Στην συνέχεια θα ακολουθήσει η ταινία «Τετάρτη 04:45» 116΄ του Αλέξη Αλεξίου (στις 18:45 περίπου) την οποία θα παρακολουθήσει και ο ίδιος ο σκηνοθέτης φιλοξενούμενος του Φεστιβάλ.

Στο τέλος της προβολής ο σκηνοθέτης θα κάνει ένα master class με συντονιστή το Νίκο Αρτινό, καλλιτεχνικό διευθυντή του φεστιβάλ και κριτικό κινηματογράφου.

Τετάρτη 04:45 (Wednesday 04:45)
Σενάριο – Σκηνοθεσία: Αλέξης Αλεξίου
Πρωταγωνιστούν: Στέλιος Μάϊνας, Μαρία Ναυπλιώτου, Δημήτρης Τζουμάκης,΄Ανταμ Μπουσδούκος.

Υπόθεση: Ο Στέλιος Δημητρακόπουλος έχει 32 ώρες πριν χάσει τα πάντα. Από το τζαζ μπαρ που με πολύ κόπο διατηρεί σε λειτουργία εδώ και χρόνια, μέχρι την ίδια του την οικογένεια. Ο Ρουμάνος γκάνγκστερ που του έχει δανείσει χρήματα, απαιτεί να εξοφληθεί το χρέος τώρα. Ο μεσολαβητής και πρώην φίλος του Στέλιου, τον υποχρεώνει σε διάφορα παράνομα θελήματα. Η σύζυγος σκέφτεται σοβαρά να τον εγκαταλείψει και ένας ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου, χωρίς να υπολογίζει τις συνέπειες, σηκώνει επιτέλους το ανάστημα του. Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, ο χρόνος τρέχει, και το έλατο στο σπίτι του Στέλιου πρέπει να στολισθεί.

Επίσης, το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Φεβρουαρίου 2016 θα πραγματοποιηθούν τα παρακάτω εργαστήρια:

«Νομικά θέματα στην παραγωγή ταινιών»

Βιωματικό Εργαστήριο – workshop, διοργανώνεται από το 8o Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας/artfools, με θέμα «Νομικά θέματα στην παραγωγή ταινιών», από την Μάρθα – Μαρία Καρυώτη δικηγόρο και την Δήμητρα Γαργάλα, δικηγόρο, εθελόντριες στο Φεστιβάλ.

Το εργαστήριο θα γίνει την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 14:00 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας και η συμμετοχή σ΄αυτό είναι ελεύθερη για κάθε ενδιαφερόμενο.

Θα προηγηθεί μικρή εισήγηση και θα ακολουθήσει συζήτηση και απαντήσεις σε ερωτήματα των δημιουργών ταινιών.

«Ειδικό μακιγιάζ κινηματογράφου»

To 8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας/artfools στα πλαίσια των παράλληλων δράσεων του Φεστιβάλ, διοργανώνει εργαστήριο με θέμα: «Ειδικό μακιγιάζ Κινηματογράφου» με την Παρασκευή Μπασιούκα το Σάββατο 27/02/2016

14:30 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο artfools.filoxenia@gmail.com με την ένδειξη «για το εργαστήριο μακιγιάζ Κινηματογράφου», όνομα και ηλεκτρονική διεύθυνση. Η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι δωρεάν.

Περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ μπορείτε να δείτε εδώ.