Η el.marneri galerie παρουσιάζει από τις 24 Οκτωβρίου 2014 την μοναδική συλλογή κοσμημάτων από σιλικόνη του σχεδιαστή Πέτρου Μαντούβαλου με τίτλο «7 NAKED MINDS – not a government job».

Τα γλυπτικά κοσμήματα  του Πέτρου Μαντούβαλου εξυμνούν τη »συνέργεια της φόρμας με την αίσθησης της αφής.”

Κολιέ και βραχιόλια από σιλικόνη άλλοτε υπερμεγέθη και άλλοτε ελεύθερα σε φόρμες και χρώματα τα οποία αγκαλιάζουν το σώμα και γίνονται ένα με αυτόν που τα φέρει. Η συλλογή των κοσμημάτων του συνοδεύεται από μεγάλα  γλυπτά έργα σιλικόνης που απλώνονται στον χώρο και προσφέρουν μια πρωτόγνωρη εμπειρία του απρόβλεπτου και πολυδιάστατου αυτού υλικού.

Ο Πέτρος Μαντούβαλος είναι σχεδιαστής σύγχρονου εικαστικού κοσμήματος. Η  καλλιτεχνική του πορεία  ξεκίνησε ως σχεδιαστής χειροποίητων φωτιστικών, πειραματιζόμενος με ανομοιογενή υλικά όπως το ξύλο, το γυαλί, το plexiglass και τη σιλικόνη.  Μέσα από αυτή τη διαδικασία, ερωτεύτηκε τη σιλικόνη και τις πολλαπλές δυνατότητες που του παρείχε ως υλικό.

Η εικαστική του συλλογή κοσμήματος παρουσιάστηκε το 2012, συστήνοντας ένα φουτουριστικό σχεδιασμό και μοτίβα, καινοτόμες ιδέες και παράλληλα μια οπτικοποιημένη εφαρμογή, ταυτόσημα δυνατή με τη σχεδιαστική του επίγνωση.