Το Μερόπειο διοργανώνει το 6ο Φιλανθρωπικό Παζάρι αγάπης και αλληλεγγύης προς την Τρίτη ηλικία στις 21-22-23 Νοεμβρίου 2014 από τις 10 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ. Ας κάνουμε όλοι μαζί μια μικρή ενέργεια που θα δημιουργήσει μεγάλο έργο.

ΜΕΡΟΠΕΙΟ – ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ

Η ιστορία του Μεροπείου Φιλανθρωπικού Ιδρύματος ξεκίνησε πριν από εκατό χρόνια (1914), όταν ένα κοριτσάκι, η Μερόπη έχασε την μάχη με τον θάνατο στα 12 της χρόνια. Μετά από αυτό οι γονείς της αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα Ίδρυμα, το Μερόπειο, αφιερωμένο στη μνήμη της, που σκοπό είχε τότε να μορφώνει φτωχά κορίτσια.

Το Ίδρυμα στεγάσθηκε στην οδό Διον. Αρεοπαγίτου 45 και λειτουργεί ανελλειπώς από το 1914. Μέσα στα πρώτα επτά χρόνια (1914-1922), με την εθελοντική εργασία πολλών ανθρώπων, το Μερόπειο έδωσε την δυνατότητα σε εκατοντάδες άπορα κορίτσια, σε μια πρωτοποριακή για την εποχή κίνηση, να μορφωθούν, να μάθουν ξένες γλώσσες, μουσική, νοικοκυριό και παράλληλα ένα επάγγελμα που θα τα έκανε οικονομικά ανεξάρτητα και χρήσιμα μέλη στην κοινωνία.

Λίγο αργότερα, μετά την Μικρασιατική Καταστροφή (1922) παράλληλα με το δικό του έργο, το Μερόπειο ανέλαβε για πέντε χρόνια τη συντήρηση προσφύγων που βρήκαν καταφύγιο στην Ελλάδα. Στη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής προσφέρει συσσίτιο σε χιλιάδες πολίτες της σκληρά δοκιμαζόμενης τότε Αθήνας.

Από το 1970 το Ίδρυμα βρέθηκε κοντά στην Τρίτη Ηλικία και από τότε έως και σήμερα έχει αναλάβει την φροντίδα ηλικιωμένων γυναικών, οι οποίες στερούνται βασικών πόρων.

Η Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων λειτουργεί σε νεόδμητο κτίριο, προσφορά αγάπης του κόσμου, στην οδό Μενελάου 96, στην Καλλιθέα και φιλοξενεί τριάντα τρεις ηλικιωμένες κυρίες.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί, ότι η φιλανθρωπική δράση του Μεροπείου δεν θα μπορούσε να είναι γεγονός, αν οι απλοί πολίτες δεν ήταν αρωγοί σε αυτή την δύσκολη προσπάθεια.

Η μικρή προσφορά μας στον συνάνθρωπο είναι πολύτιμη. Όλοι μαζί, μπορούμε να κάνουμε ένα καλύτερο κόσμο, για να προσφέρουμε στα γηρατειά φροντίδα, θαλπωρή και αγάπη.