Το Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής “Συνθέρμια”, θεσμός που ξεκίνησε το 2005 από το Δημοτικό Ωδείο Θέρμης  (Δ.Ω.Θ.) με σκοπό την ανάδειξη νέων καλλιτεχνών και δημιουργών της ελληνικής σύγχρονης λόγιας μουσικής, συνεχίζει τη δράση του διευρύνοντας τους ορίζοντες της πολιτιστικής του παρέμβασης. Τα Συνθέρμια plus είναι μια διευρυμένη μορφή του Φεστιβάλ που φέτος δίνει έμφαση στους νέους μουσικούς και σπουδαστές ενδυναμώνοντας την σχέση τους με την μουσική, αλλά και με την καλλιτεχνική δημιουργία.

30 Προσκεκλημένοι μουσικοί και διδάσκοντες διεθνούς εμβέλειας συνεργάζονται και δημιουργούν μαζί με τους νέους μέσα απο master courses, μαθήματα, σεμινάρια, ανοιχτές συζητήσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, συναυλίες, σύνολα και άλλες πολυεπίπεδες δράσεις.

Το φεστιβάλ φέτος συνδιοργανώνεται από τους κάτωθι φορείς:

•             Δημοτικό Ωδείο Θέρμης | Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ.

•             Beartive | Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία

και θα αποτελέσει ένα κορυφαίο διεθνές καλλιτεχνικό γεγονός της Ελλάδας με έδρα την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Το διαρκώς αυξανόμενο και «ανήσυχο» κοινό του Φεστιβάλ απαρτίζεται από: Μαθητές (Δημοτικά σχολεία, Γυμνάσια & Λύκεια) , φοιτητές (Ελληνικών και Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων), σπουδαστές ωδείων (Ελλάδας και μουσικών Ακαδημιών εξωτερικού), επαγγελματίες μουσικούς, συνθέτες (Υποστήριξη Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών), επιστήμονες, ερευνητές, εκπαιδευτικούς, και γενικότερα ανθρώπους από όλες τις ηλικιακές ομάδες που ενδιαφέρονται για τον πολιτισμό και αγαπούν τη μουσική και τον πολιτισμό. Φέτος όμως η Μουσική Ακαδημία θα αποτελέσει πόλο έλξης και μικρότερων ηλικιών με τη λειτουργία του Μουσικού Νηπιαγωγείου.

Περιλαμβάνει 3 ξεχωριστές ενότητες:

Συνθέρμια plus /για νέους μουσικούς και σπουδαστές απο 16 ετών και άνω

Συνθέρμια junior/για νέους από 9 εώς 15 ετών

Συνθέρμια kinder/για παιδιά από 5-8 ετών

Συνθέρμια plus  για μουσικούς και σπουδαστές

Jazz Μουσική και Αυτοσχεδιασμός, Εργαστήρια, Σύγχρονη Μουσική, Ανώτερα Θεωρητικά, Σύνολα Μουσικής Δωματίου, Διεύθυνση Ορχήστρας, Μονωδία, Έγχορδα (βιολί, βιόλα, βιολοντσέλο), Πνευστά (φλάουτο, κλαρινέτο), Ακορντεόν και Πιάνο, συναυλίες.

Ενθαρρύνουμε τους ενδιαφερόμενους όλων των οργάνων και ειδικοτήτων να συμμετέχουν στις καθημερινές δράσεις που περιλαμβάνουν: Ατομικά & ομαδικά μαθήματα, Εισαγωγικά σεμινάρια στη μουσική του 20ου αιώνα, Εργαστήρια οργάνων, Προβολές & ειδικά αφιερώματα σε συνθέτες,  Εργαστήρια ανάλυσης και ερμηνείας, Ομιλίες-συζητήσεις από ειδικούς προσκεκλημένους, Ορχηστρικά σύνολα κ.ά.

Στόχος των εκπαιδευτικών εργαστηρίων που θα πραγματοποιηθούν είναι να υπερβούν τη συνήθη πρακτική της απλής εξοικείωσης με το ρεπερτόριο, αλλά και τις σύγχρονες τεχνικές εκτέλεσης των οργάνων, θεωρώντας πως η γνώση αυτών αποτελεί μόλις την αρχή της αναζήτησης και όχι την επιβεβαίωση μιας εξειδίκευσης στην κλασική & τη σύγχρονη μουσική.

Οι συμμετέχοντες θα καθοδηγηθούν στο να διεισδύσουν στον πυρήνα της μουσικής, να κατανοήσουν τον τρόπο κατασκευής και λειτουργίας της και να καλλιεργήσουν μια βαθιά αντίληψη των έργων που θα κληθούν να μελετήσουν και να ερμηνεύσουν.

Για αυτό τον λόγο όλοι οι συμμετέχοντες παρακολουθούν καθημερινά όλο το πρόγραμμα των ενοτήτων, ξεκινώντας απο τα ατομικά μαθήματα οργάνου και καταλήγοντας στην συμμετοχή τους σε ορχηστρικά σύνολα και σύνολα μουσικής δωματίου με στόχο την χαρά της δημιουργίας και την συμμετοχή τους στις συναυλίες του φεστιβάλ.

Στο πρόγραμμα μπορούν να λάβουν μέρος μαθητές όλων των επιπέδων και απόφοιτοι ως ενεργά μέλη ή ακροατές. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας ως προς τους συμμετέχοντες.

Συνθέρμια plus  Junior

Ειδικά διαμορφωμένα προγράμματα ατομικών και ομαδικών μαθημάτων για παιδιά ηλικίας 9-15 ετών: Θεωρητικά, Σύνολα Μουσικής Δωματίου, Πιάνο, Ακκορντεόν, Εγχορδα (βιολί), Ορχηστρικά Σύνολα, Πνευστά (φλάουτο, κλαρινέτο), Εκπαιδευτικά προγράμμα, παρουσιάσεις οργάνων, συναυλίες.

Απευθύνεται στα παιδιά που έχουν ξεκινήσει την ενασχόλησή τους με κάποιο μουσικό όργανο. Δίνεται η δυνατότητα να ανακαλύψουν νέους τρόπους προσέγγισης της μουσικής και να εξερευνήσουν νέους τρόπους επικοινωνίας, συνδιάζοντας τα ατομικά μαθήματα με την χαρά της ομαδικής δημιουργίας. Μέσα από διαφορετικά ερεθίσματα και δραστηριότητες τα παιδιά θα πειραματιστούν και θα περάσουν αξέχαστες δημιουργικές στιγμές παίζοντας σε μικρά σύνολα, παρακολουθώντας εκπαιδευτικά προγράμματα και συναυλίες, αλλά και συμμετέχοντας σε βιωματικές δράσεις και παιχνίδια που εμπλέκουν τον λόγο με την μουσική και την σύνθεση.

Συνθέρμια plus  Μουσικό Νηπιαγωγείο για παιδιά ηλικίας 5-8 ετών

Απευθύνεται σε παιδιά που δεν έχουν ξεκινήσει κάποιο μουσικό όργανο ή έχουν την εμπειρία ενός χρόνου ενασχόλησής τους.

Σύμφωνα με τους παιδοψυχολόγους, η ενασχόληση με τη μουσική πρέπει να ξεκινά από την παιδική ηλικία, όταν η ανταπόκριση των παιδιών στους ήχους είναι έμφυτη και αντανακλαστική. Δίνουμε, λοιπόν, την ευκαιρία στους γονείς να κρατήσουν τα παιδιά τους απασχολημένα κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, εγγράφοντάς τα στα τμήματα του Μουσικού Νηπιαγωγείου.

Μέσα από ειδικά προσαρμοσμένες δραστηριότητες, παιχνίδια και εφαρμογές που έχουν ήδη δοκιμαστεί με επιτυχία σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας (5-8 ετών), τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με τις βασικές έννοιες της μουσικής, τις νότες και τα μουσικά όργανα. Μέσα από το παιχνίδι, την κίνηση, το τραγούδι και την ακρόαση, το παιδί ξεδιπλώνει τη δημιουργική του πλευρά, μαθαίνει να χαίρεται μέσα από τη μουσική και χαίρεται να μαθαίνει μουσική!

Με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά έχουν τη μοναδική ευκαιρία να πάρουν μια γεύση των ήχων των οργάνων, να παρακολουθήσουν συναυλίες, να ανακαλύψουν αν έχουν κλίση προς κάποιο συγκεκριμένο όργανο ή απλώς να περάσουν όμορφα και ευχάριστα δέκα ημέρες μαζί με τους φίλους τους, απασχολούμενα δημιουργικά. Η δράση αυτή φέρνει τα παιδιά σε μια διασκεδαστική πρώτη επαφή με τον υπέροχο κόσμο της μουσικής μέσα από ευχάριστες δραστηριότητες και ενεργό συμμετοχή σε μικρά σύνολα με εύκολα μουσικά όργανα.

Τα τμήματα είναι ομαδικά και δεν θα υπερβαίνουν τα 10 παιδιά. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας κατά την εγγραφή.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 2016

Το πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Συνθέρμια plus 2016 περιλαμβάνει: ομιλίες, σεμινάρια και εργαστήρια σύνθεσης, πρόβες εργαστηριακού χαρακτήρα, συναυλίες και σεμινάρια με διακεκριμένους καλλιτέχνες, ημερίδα, παράλληλες εκδηλώσεις:

Συνθέρμια plus ΓΙΑ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ

16 ΕΤΩΝ & ΑΝΩ

Master Classes | Μερόπη Κολλάρου, Ερατώ Αλακιοζίδου, Λητώ Θώμου, Γεώργιος-Ιούλιος Παπαδόπουλος, Payam Gul Susanni, Seniz Duru, Palagia Dianova

Μέσα από τα μάτια του ερμηνευτή

Στόχος του εργαστηρίου είναι να αναλύσει και να λύσει βασικούς προβληματισμούς και ερωτηματικά.

Master Class | Γιώργος Κυράτσος

Αισθητική και μοναδικότητα της ερμηνείας.

Για σπουδαστές και καθηγητές όλων των οργάνων.

Workshop | Γεώργιος-Ιούλιος Παπαδόπουλος

Οι πολλαπλές όψεις του ρομαντισμού

ποίηση και δεξιοτεχνία, εκφραστική ελευθερία, μινιατούρες και μνημειώδη έργα,

εθνικισμός και εξωτισμός, έντονα συναισθήματα και δραματικές αντιθέσεις,

υποκειμενικότητα και φαντασία, θεοί και δαίμονες!

Master Class| Ευάγγελο Μπουντούνης

Ήχος και Τεχνική στην κιθάρα

Εργαστήριο | Σοφία Κυανίδου

Νέες προσεγγίσεις/ιδιαίτερες ερμηνείες.

Εργαστήριο | Νίκος Δημηνάκης

Συνδυασμός Beatbox και Τεχνικών Παραγωγής Ήχου σε Αερόφωνα /(Φλάουτο / Σαξόφωνο / Ντιντζερίντου)

Master class Στάθης Γυφτάκης

Ο Γονδολιέρης Φάντασμα

Κύκλος 5 ωριαίων διαλέξεων με αφορμή το έργο του George Crumb, ενός οραματιστή συνθέτη με ιδιαίτερα προσωπικό τρόπο γραφής.

Master class Στάθης Γυφτάκης

Ο ρόλος του συνθέτη και η σχέση του με την κοινωνία

Κύκλος πέντε ωριαίων μαθημάτων που απευθύνονται σε σπουδαστές ανώτερων θεωρητικών, σύνθεσης αλλά και σπουδαστές οργάνων με αντικείμενο την θέση του συνθέτη από τον Μεσαίωνα ως σήμερα.

Master Class Σύνθεσης | Δημήτρης Ανδρικόπουλος

Εργαστήριο Σύνθεσης | Δημήτρης Ανδρικόπουλος

Composing is cool

H τεχνική, η φόρμα, η αρμονία, η χροιά, η δραματουργία και η μουσική γλώσσα είναι θέματα με τα οποία οι συνθέτες ασχολούνται και σκέφτονται σε καθημερινή βάση.

Η μουσική ως μνήμη, ερείπωση και αποκατάσταση | Ricardo Vaglini

FOCUS TRAINING | Λόλα Τότσιου

Το focus training είναι μία μέθοδος που απευθύνεται κυρίως σε μουσικούς και καλλιτέχνες γενικότερα.

Master Class  βιολιού | Αντρέας Παπανικολάου

Workshop|Δημήτρης Λεοντζάκος

Ρεπερτόριο Μουσικής Δωματίου που συχνά απωθούμε

Μπάσο Κλαρινέτο| ιδιαιτερότητες, τεχνικές, ρεπερτόριο, σύνολα

Προσκεκλημένος- Αλέξανδρος Μιχαηλίδης

Ανοιχτό μάθημα| Κωνσταντίνος Στογιαννίδης

Στυλιστική Αρμονία από την Αναγέννηση ως την Ρομαντική Περίοδο

Ανοιχτό Μάθημα| Payam Susanni

Σπουδές στην Ευρώπη- Πέρα απο τα σύνορα

Παρουσίαση των δυνατοτήτων και των προγραμμάτων για συνέχιση των μουσικών σπουδών στο εξωτερικό

Master Class φλάουτο

Νικολός Δημόπουλος

Master Class φαγκότο

Κωνσταντίνος Βαβάλας

Συνθέρμια plus  JUNIOR

9-15 ΕΤΩΝ

Master Classes | Μερόπη Κολλάρου, Ερατώ Αλακιοζίδου, Λητώ Θώμου, Γεώργιος-Ιούλιος Παπαδόπουλος, Payam Gul Susanni, Seniz Duru, Pelagia Dianova, Μαρία Καμπουράκη

Μέσα από τα μάτια του ερμηνευτή

Στόχος του εργαστηρίου είναι να αναλύσει και να λύσει βασικούς προβληματισμούς και ερωτηματικά.

Εργαστήριο | Κωνσταντίνος Παυλάκος (βιολί) & Δήμητρα Κατιόνη (βιολί, βιόλα)

«Γιατί να παίξω σε ένα σύνολο μουσικής;»

Βασισμένο στις αρχές του συστήματος Kodály.

Σεμινάριο | Κωνσταντίνος Στογιαννίδης

«Τραγουδαμε , παιζουμε, μαθαινουμε»

Περιγραφή του έργου που παίζουν οι μαθητές, γενιά στοιχεία της φόρμας, σχόλια θεωρίας, σολφέζ.

Σεμινάριο | Ευαγγελία Κατέλη

Παιχνίδι με τις τονικότητες

Μετά τη νότα Φα να διαλέξω τη νότα  Λα ή  Λα ύφεση; Τρίτη μεγάλη ή τρίτη μικρή; Μείζονα ή ελάσσονα; Ερχόμαστε σε επαφή με βασικές έννοιες της μουσικής θεωρίας μέσα από παιχνίδια και αυτοσχεδιασμούς.

Εργαστήριο Σύνθεσης | Δημήτρης Ανδρικόπουλος

Composing is cool

H τεχνική, η φόρμα, η αρμονία, η χροιά, η δραματουργία και η μουσική γλώσσα είναι θέματα με τα οποία οι συνθέτες ασχολούνται και σκέφτονται σε καθημερινή βάση.

Εργαστήριο | Εύα Ιεροπούλου

α. Μουσική και λόγος

β. Η πρώτη μου σύνθεση

Εργαστήρια Βιολιού, Βιόλας| Δήμητρα Κατιόνη, Κωνσταντίνος Παυλάκος

Workshop|Δημήτρης Λεοντζάκος

Ρεπερτόριο Μουσικής Δωματίου που συχνά απωθούμε

Μπάσο Κλαρινέτο| ιδιαιτερότητες, τεχνικές, ρεπερτόριο, σύνολα

Προσκεκλημένος- Αλέξανδρος Μιχαηλίδης

Εργαστήριο | Νίκος Δημηνάκης

Συνδυασμός Beatbox και Τεχνικών Παραγωγής Ήχου σε Αερόφωνα /(Φλάουτο / Σαξόφωνο / Ντιντζερίντου)

Συνθέρμια plus ΜΟΥΣΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

5-8 ΕΤΩΝ

Η μουσική κάνει τον κόσμο μαγικό!!! | Εύα Ιεροπούλου

Η μουσική δεν είναι μάθημα, είναι η ομορφιά της ζωής, του να μοιράζεσαι, να συνεργάζεσαι, να συγκινείσαι, να παίρνεις, να χαρίζεις, να δημιουργείς.

Εγώ και ο ρυθμός | Εύα Ιεροπούλου

Πειραματίζομαι με τα κρουστά, ακολουθώ το ρυθμό, δημιουργώ δικούς μου ρυθμούς, παίζω με τους άλλους, με ακούν και τους ακούω, με προσέχουν και τους προσέχω. Κι έτσι γινόμαστε μια μεγάλη μουσική παρέα.

Ματιές στα παραμύθια | Εύα Ιεροπούλου

Τι είναι καλύτερο από ένα παραμύθι; Ένα μουσικό παραμύθι, ή αλλιώς, ένα παραμύθι με μουσική. Ένα παραμύθι που το στολίζουμε με ήχους, τραγούδια, κίνηση και χορό.

Μουσική και κίνηση |Εύα Ιεροπούλου

Όταν ακούω μουσική δεν μπορώ ν’ αντισταθώ, θέλω να σηκωθώ, να κινηθώ, να ακολουθήσω το ρυθμό, να ενωθώ με τους φίλους μου και να γίνουμε ένα ορμητικό ποτάμι!!!

Όταν λείπουν τα λόγια | Εύα Ιεροπούλου

Αν κλείσω το στόμα μου, το μόνο που μου μένει για να επικοινωνήσω είναι η κίνηση του σώματός μου, η έκφραση του προσώπου μου και οι ήχοι που μπορώ να δημιουργήσω. Άραγε θα με καταλάβουν οι άλλοι;

Διδάσκοντες στα ατομικά και ομαδικά μαθήματα οργάνων όλων των επιπέδων

Πιάνο | Payam Gul Susanni, Seniz Duru, Pelagia Dianova, Ερατώ Αλακιοζίδου, Μερόπη Κολλάρου, Γιούλης Παπαδόπουλος, Γιώργος Κυράτσος, Λητώ Θώμου, Μαρία Καμπουράκη

Κλαρινέτο | Δημήτρης Λεοντζάκος, Προσκεκλημένος | Αλέξανδρος Μιχαηλίδης

Φλάουτο | Νικολός Δημόπουλος.

Φαγκότο | Κωσταντίνος Βαβάλας

Beatbox & τεχνικές παραγωγής Ηχου| Νίκος Δημηνάκης

Κιθάρα| Ευάγγελος Μπουντούνης

Βιολί |  Αντρέας Παπανικολάου, Δήμητρα Κατιόνη, Κωνσταντίνος Παυλάκος

Βιόλα| Δήμητρα Κατιόνη

Μονωδία | Κυανίδου Σοφια, Vitoria Licari

Σύνθεση- Ανώτερα Θεωρητικά | Δημήτρης Ανδρικόπουλος, Riccardo Vaglini, Στάθης Γυφτάκης, Κωσταντίνος Στογιαννίδης, Ευαγγελία Κατέλη

Focus Training| Λόλα Τότσιου

Μουσικοπαιδαγωγικά | Εύα Ιεροπούλου

Special Quests

Γιώργος Κουρουπός | Ιουλία Ηλιοπούλου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ

CON FUOCO ORCHESTRA ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΘΕΡΜΗΣ (Ελλάδα)

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Γιάννης Πολυμενέρης

Δευτέρα 4  Ιουλίου 2016

Δημοτικό Θέατρο Θέρμης

Pelagia Dianova (Ρωσία) | Πιάνο

Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Δημοτικό Θέατρο Θέρμης

Riccardo Vaglini (Ιταλία) | Πιάνο

Μουσικοί Αυστοσχεδιασμοί

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Δημοτικό Θέατρο Θέρμης

IDEE FIXE ENSEMBLE ( Eλλάδα) | Σύνολο Σύγχρονης Μουσικής

Έργα Ελλήνων Συνθετών

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Δημοτικό Θέατρο Θέρμης

ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΣΑΞΟΦΩΝΩΝ KU KLUX SAX ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΘΕΡΜΗΣ (Ελλάδα)

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Θεόφιλος Σωτηριάδης

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Δημοτικό Θέατρο Θέρμης

Η Πράσινη Σκουφίτσα Α’ εκτέλεση

Πρωτότυπη Μουσική  |Γιώργος Κουρουπός     Απαγγελία | Ιουλίτα Ηλιοπούλου

Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

Δημοτικό Θέατρο Θέρμης

Ένα μουσικό παραμύθι για μικρούς και μεγάλους

Ένα μουσικό παραμύθι για αφηγητή, πέντε  μουσικούς (Πιάνο, φλάουτο, βιολί, βιολοντσέλο, κρουστά), δύο τραγουδιστές και παιδικές φωνές

Διεύθυνση Συνόλου |Στάθης Σούλης

Ερμηνεύουν οι μουσικοί : Λητώ Θώμου –πιάνο, Κωσταντίνος Παυλάκος-βιολί, Χρηστος Κυπαρίσης-βιολοντσέλο, Δωροθέας Λιανά- Κρουστά, Νικολός Δημόπουλος –φλάουτο

Οι ακριβείς ώρες των συναυλιών θα ανακοινωθούν έγκαιρα με νέο Δελτίο Τύπου, καθώς και στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Ντοκιμαντέρ- Προβολές

Τι είναι όμως τέχνη;

Πέντε ντοκιμαντέρ.

Τέσσερις καλλιτέχνες και ένας φιλόσοφος.

Μιλούν.

Μιλούν για την τέχνη.

Τί είναι όμως ομιλία;

Τι είναι τέχνη;

Τρίτη 05.07.2016            | Ε. Χ. Γονατάς

Ο Επαμεινώνδας Χ. Γονατάς  (Αθήνα, 1924 – Αθήνα, 2006) υπήρξε ποιητής, διηγηματογράφος και μεταφραστής.

Τετάρτη 06.07.2016         | Γιώργος Λάππας

Ο Γιώργος Λάππας (Κάιρο, 1950- Αθήνα, 2016) υπήρξε κορυφαίος πειραματιστής της γλυπτικής φόρμας.

Πέμπτη 07.07.2016          | Εδουάρδος Σακαγιάν

Ο Εδουάρδος Σακαγιάν (Θεσσαλονίκη, 1957) είναι ζωγράφος.

Παρασκευή 08.07.2016       | Alain Badiou

Ο Alain Badiou (Ραμπάτ, Μαρόκο, 1937) είναι Γάλλος μαθηματικός και φιλόσοφος. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους εν ζωή στοχαστές και από τους σπουδαιότερους γάλλους φιλόσοφους της δεκαετίας του ’60.

Σάββατο 09.07.2016         | Νίκος Παπατάκης

Ο Νίκος Ππαπατάκης (Αντίς Αμπέμπα, Αιθιοπία, 1918 – Παρίσι, 2010) ήταν σκηνοθέτης και παραγωγός κινηματογραφικών ταινιών.)

Έκθεση Βιβλίου- Εκδοτικός Οίκος Νεφέλη

Όλοι οι μουσικοί τίτλοι του εκδοτικού οίκου Νεφέλη, βιβλία που αφορούν την Τέχνη καθώς και εκδόσεις για παιδιά σε εκπτωτικές τιμές για τους συμμετέχοντες του φεστιβάλ.

Εικαστικοί Καλλιτέχνες

Οι αφίσες φιλοτεχνήθηκαν από την Αντυ Χατζή

Τα διαφημιστικά μπλουζάκια και οι τσάντες του φεστιβάλ φιλοτεχνήθηκαν από την Ελπίδα Κοκοβίδου