Φέτος το Φεστιβάλ ξεκινά το μήνα Οκτώβριο με δύο θιάσους από την Ισπανία: Το θίασο El Retrete de Dorian Gray με την παράσταση θεάτρου κούκλας “Retrete Cabarete” και το θίασο του Toni Zafra με την παράσταση με μαριονέτες “Passages“.

Πρόγραμμα

El Retrete de Dorian Gray (Ισπανία)

Retrete Cabarete
Παράσταση θεάτρου κούκλας δίχως λόγια
για όλες τις ηλικίες

Ο θίασος El Retrete de Dorian Gray παρουσιάζει την παράσταση “Retrete Cabarete”.
Μια παράσταση χωρίς λόγια, μόνο με μουσική,που αποτελείται από επιλεγμένα σόου από τις παραστάσεις τους: Βlazek, Νe me Quitte pas, Animated Diorama. Δεξιοτέχνες με αντικείμενα, κούκλες και τα φημισμένα μπαλόνια τους, εντυπωσιάζουν με την εφευρετικότητά τους και την πρωτοτυπία τους.Με εξαιρετικό συνδυασμό μουσικής, ρυθμού και κίνησης ενθουσιάζουν μικρούς και μεγάλους.

Διάρκεια: 60‛
Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018, 9μ.μ.
Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018, 5μ.μ. & 9μ.μ.

Toni Zafra (Ισπανία)

Passages
Παράσταση με μαριονέτες δίχως λόγια
για όλες τις ηλικίες

Μια παράσταση με μαριονέτες που αποκαλύπτει παραδοσιακές τεχνικές, που έχουν διαφυλαχθεί εδώ και χρόνια από πολλές γενιές κουκλοπαικτών. Οι μαριονέτες -μικροί χαρακτήρες, “ανθρώπινα όντα”, ζώα και πράγματα γράφουν τη δική τους ιστορία μέσα από την αληθινή τους γλώσσα, την κίνηση. Μια παράσταση δομημένη από οκτώ ιστορίες, χωρίς λόγο, απλή, ποιητική αλλά πολύ διασκεδαστική ενθουσιάζει το παιδικό, αλλά και το ενήλικο κοινό.

Διάρκεια: 60‛
Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018, 3μ.μ. & 6μ.μ.
Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018, 9μ.μ. & Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018, στις 10π.μ. για σχολεία.

Λίγα λόγια για τον θίασο…

Ο Toni Zafra υπηρετεί την τέχνη της παραδοσιακής μαριονέτες από το 1980. Ο θίασος του οργανώνει παραστάσεις, εργαστήρια και μαθήματα πάνω στην τέχνη της δημιουργίας και του χειρισμού παραδοσιακής μαριονέτας και κουκλοθεατρικών αντικειμένων. Στόχος του θιάσου είναι, πάνω από όλα, να κρατήσει ζωντανή αυτή την αιώνια τέχνη ανάμεσα στους νέους κουκλοπαίκτες, εμποδίζοντας έτσι την πλήρη εξαφάνιση και τη λήθη της.