Στην Ευρώπη ο Σεπτέμβριος θα μπορούσε να θεωρηθεί ως μήνας του ποδηλάτου, καθώς τότε γιορτάζεται σε όλες τις χώρες η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας. Σε αυτό το πλαίσιο, διοργανώνεται για 6η συνεχή χρονιά στην Αθήνα το Athens Bike Festival από τις 18 ως τις 20 Σεπτεμβρίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Πρόκειται για μια μεγάλη γιορτή του ποδηλάτου, που διοργανώνεται από το ποδηλατικό περιοδικό MBike και την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και έχει ως στόχο να φέρει το ποδήλατο πιο κοντά στους πολίτες. Θα τους επιτρέψει να ζήσουν τρεις ολόκληρες ημέρες γνωρίζοντας τα είδη του ποδηλάτου, να κάνουν ποδήλατο σε πραγματικές συνθήκες, ενώ τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ειδικές δράσεις και παιχνίδια που θα τα κάνουν να αγαπήσουν αυτό το μοναδικό μέσο.

Μέσα από τις δράσεις του, το Athens Bike Festival, φιλοδοξεί να κάνει την ίδια την πόλη περισσότερο φιλική στο ποδήλατο. Επιπλέον, θα παρουσιαστούν οι 0δυνατότητες και οι προοπτικές ενός μέσου που θα μπορούσε να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των μικρών μετακινήσεων στην πόλη και ταυτόχρονα να βάλει στην καθημερινότητά μας την ήπια άσκηση.

Στο 6ο Athens Bike Festival, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν διαφορετικά είδη ποδηλάτου – για την πόλη, το βουνό, το δρόμο – αλλά και να γνωρίσουν τη μεγάλη ανάπτυξη που παρατηρείται στο ηλεκτρικό ποδήλατο, ένα “νέο μέσο” που θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα της μετακίνησης στις σύγχρονες πόλεις για άτομα κάθε ηλικίας και φυσικής κατάστασης.

Με δωρεάν είσοδο και φέτος, το Athens Bike Festival στοχεύει να μας ανεβάσεις στο ποδήλατο. Στις τρεις ημέρες της λειτουργίας του, μπορείτε να δείτε ποδήλατα, αξεσουάρ και εξοπλισμό, να κάνετε ποδήλατο και να μάθετε τα πάντα για το ποδήλατο. Μπορείτε επίσης να μάθετε για θέματα διατροφής, προπόνησης και βελτίωσης της φυσικής κατάστασης από τους πλέον ειδικούς!

Ειδικά για τα παιδιά, θα υπάρξουν πολλές ευκαιρίες για παιχνίδι και μια ολοκληρωμένη γνωριμία με το ποδήλατο, με τρόπο σωστό προσαρμοσμένο στις ανάγκες τους.

Και βέβαια όλοι θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν εντυπωσιακές επιδείξεις από μερικούς από τους καλύτερους αναβάτες στον κόσμο.

Από τις 18 ως τις 20 Σεπτεμβρίου, η καρδιά της πόλης χτυπά σε ρυθμούς ποδηλάτου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

 

Πληροφορίες και πρόγραμμα εκδηλώσεων: www.bikefestival.gr